Brandweer Beilen wint brandweerwedstrijd in Drachten

Drachten / Beilen - De brandweer van Beilen is zaterdagmiddag op het terrein van Meldkamer Noord-Nederland in Drachten eerste geworden bij een ABWC Vaardigheidstoets, ook wel brandweerwedstrijd genaamd. De brandweerlieden zijn hiermee door naar de volgende ronde.

De ploeg werd volgens het scenario opgeroepen voor een zogenoemde ''middel HV'' melding. Op het terrein van de meldkamer aan het Noorderend in Drachten was een gekaapte bus achterop een auto gebotst. De auto was hierdoor in de sloot terecht gekomen. De ploeg vanuit Ureterp was reeds bezig slachtoffers uit de bus te bevrijden; aan de deelnemende ploeg de eer het slachtoffer van de auto te redden.

Terwijl de ploeg aankwam bij de ongevalslocatie werd er door twee lieden van het arrestatieteam een een man aangehouden die zich in het pand bevond. Hij had de bus gekaapt, brand gesticht en, zo bleek later, een gegijzelde vastgebonden op een stoel binnen.

De brandweerlieden hadden, na redding van het slachtoffer op de auto, de volle inzet nodig bij de lastig te bestrijden brand. Met behulp van twee slangen is dit de brandweerlieden uiteindelijk binnen de tijd gelukt.

Uitslag

De ploeg uit Beilen heeft de wedstrijd met totaal 1166 punten gewonnen, op de voet gevolgd door de collega's uit Assen met 1052 punten. De derde prijs was voor de brandweerlieden uit De Rijp, Noord-Holland, met 1043 punten.

Brandweer Norg werd met 1006 punten vierde, brandweer Wolvega met 987 punten vijfde, brandweer Spijkerboor, Noord-Holland, is zesde geworden met 974 punten. Brandweer Heerenveen werd met 931 punten zevende. De post Nunspeet is met 931 punten, maar een lager cijfer op het technisch aspect, de hekkensluiter.