Het dak ging er af bij Drenthepop

Westerbork - Het dak ging er zaterdagavond aardig af in de tent van Drenthepop waar honderden feestgangers meedeinden op de muziek van Lytse Hille, Ben Valkenburg en Marco Schuitmaker. De aftrap werd gegeven door KaramBam. Toen moest het meeste publiek nog komen maar het trio kreeg het feestvolk wel in beweging vooral door werk van Normaal.

Het begon aarzelend, maar terwijl half Nederland naar de finale van het Eurosongfestival zat te kijken liep het na tienen goed vol en met name Schuitmaker wist de zaal wel los te krijgen. Dit tot groot genoegen van de organisatie die vorig jaar met een soortgelijk feest een domper te verwerken had en het muziekfeest van gisteren als maatstaf nam om te bepalen of het een vervolg gaat krijgen.

Die kans is na gisteren 100%, aldus Mariëlle Striethouldt, een van de organisatoren: 'Het was echt gezellig en de feestavond zoals die was, is voor ons een teken om door te gaan. We hadden de tent ook anders staan, anders en knusser ingericht en buiten was het ook gezelliger opgezet. Dat er in het begin niet veel volk was, komt vooral omdat men tegenwoordig pas later op stap gaat.'