Ondanks acceptabel voetbal verliest FIT Boys wederom

Beilen - FIT Boys speelde zaterdag in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen kampioenskandidaat SVM uit Marknesse een acceptabele wedstrijd. De ploeg stond compact, gaf weinig ruimte weg en kreeg zelf ook kansen. Ondanks dat werd door de Beilenaren wel verloren met 0-1.

Twee keer kon een FIT Boys-speler de zestien in, maar ook twee keer redde de SVM-keeper. Een schot van Ruud Seubring vanaf de rand zestien ging net naast. Aan de andere kant stonden paal en lat succes voor SVM in de weg. Daar kwam FIT Boys goed weg en zo ging de ploeg rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft was van een iets minder niveau, SVM was wel de betere ploeg zonder echt heel gevaarlijk te worden. FIT Boys loerde op de omschakeling en had met wat meer precisie gebruik kunnen maken van de ruimte die SVM achterin bood. Heel lang leek deze wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Tot de 77e minuut. SVM mocht een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel nemen. Jorn Strijk plaatste deze bal met een akelige precisie in de bovenhoek en FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting had het nakijken (0-1). Dat was even een domper, maar FIT Boys zette vol aan en speelde in de laatste fase alles of niets. Voorstopper Gerald Haandrikman, die uitstekend speelde, ging in de spits voetballen en bij een corner ging zelfs keeper Peter Jan Oosting mee naar voren. Het mocht niet baten en na 95 minuten floot de scheidsrechter af.

Komende zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Lutten, een goed resultaat is voldoende voor handhaving.