ST Beilen/FIT Boys boekt belangrijke uitoverwinning

Beilen - Voor ST Beilen/FIT Boys stond zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen nummer vijf HOC/Valthermond op het programma. Er moest gewonnen worden om in het spoor van de koploper te blijven. Dat lukte uiteindelijk: 1-4.

De Beiler voetbalvrouwen begonnen niet scherp en dat resulteerde in de vierde minuut al in een vroege tegentreffer: 1-0. Daarna kreeg de Tiemco Maat-equipe meer controle en kwam na bijna een kwartier verdiend op gelijke hoogte. Na een prachtige aanval vanaf eigen helft over veel schijven zette Isa Mensing met een steekpass rechtsback Annelotte Hilhorst vrij voor het vijandelijke doel. De verdedigster schoof op haar beurt de bal beheerst in de verre hoek: 1-1. Beilen/Fit Boys bleef de betere ploeg, maar was in de afronding niet scherp.

In de tweede helft kregen de Beiler vrouwen de bal maar niet tegen de touwen. Uiteindelijk was geheime wapen Mariska van Dijken een kwartier voor tijd weer belangrijk. Met een vrije bal vanaf bijna de middenlijn verraste zij de keepster in de bovenhoek: 1-2. Daarmee was het verzet van HOC/Valthermond gebroken. Kort na de 1-2 zorgde Isa Mensing na voorbereidend werk van Astrid Snijder en Rachel van Ittersum voor de 1-3. Uiteindelijk zorgde Debora Jager vijf minuten voor tijd, na een afgeslagen doelpoging van Elise Boelen, voor de 1-4.

Komende zaterdag spelen de Beiler voetbalvrouwen de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De de sterke nummer drie Drenthina komt op bezoek in Beilen. Deze wedstrijd begint om 12.45 uur.