Nieuw-Balinge zet eindsprint te laat in

Nieuw-Balinge - In het thuisduel tegen SJS liet Nieuw-Balinge zich opnieuw van de goede kant zien. In een aantrekkelijk duel met veel kansen, vooral voor de thuisclub, bleven de roodhemden met 2-1 aan de goede kant van de score. Daarmee pakte Nieuw-Balinge andermaal punten.

Voor SJS stond er het nodige op het spel. Bij winst kon de ploeg zich eventueel nog plaatsen voor de nacompetitie. SJS begon goed, maar de beste kans was na een paar minuten voor Nieuw-Balinge toen Dennis Tump en Jordy Kats de defensie van SJS in verlegenheid brachten. Het leverde geen doelpunt op en dat was ook het geval toen aan de andere kant Jasper Nomden doelman Gerard van Zwol op de proef stelde. Qua voetbal liet SJS de bal wat gemakkelijker rondgaan, maar dat leidde niet tot veel kansen. Na twintig minuten moest Van Zwol andermaal handelend optreden toen Kelvin Oosting aan mocht leggen, maar zijn schot werd goed gepareerd. Twee minuten later kwam Nieuw-Balinge op voorsprong toen Erwin Smale een goede actie doeltreffend afrondde. In deze periode was Nieuw-Balinge dichterbij een tweede treffer dan dat de gasten op gelijke hoogte zouden komen. Denis Tump illustreerde dat nog het beste, maar zijn schot met buitenkant voet belandde op de lat. In de laatste tien minuten raakten de gelederen wat verhit, maar scheidsrechter De Vries bleef eenvoudig overeind.

Afgekeurd doelpunt

In de tweede helft knokten beide ploegen voor wat ze waard waren. Dat leek voor SJS al na een minuut succes te hebben, maar het gescoorde doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Daar tegenover stonden meerdere kansen voor Nieuw-Balinge. Eerst was er een schot van Erwin Smale, daarna een goede poging van Chris Schutte en ook Dennis Tump kreeg twee dotten van kansen. Het bleef daarom billen knijpen voor de thuisploeg. Dennis Tump had na ruim zeventig minuten voetbal andermaal de kans om zijn ploeg op een grotere voorsprong te zetten, maar doelman De Jonge keerde ook deze inzet. Even later was hij kansloos toen Tump er vanuit een lastige hoek er wel in slaagde het verschil op twee doelpunten te brengen. De buit was echter nog niet binnen, want met nog tien minuten op de klok mocht SJS vanaf elf meter aanleggen. De strafschop werd door Kay Rijkens knap ingeschoten. Hierna brak andermaal een spannende fase aan, maar gescoord werd er niet meer.

Met nog één wedstrijd voor de boeg, tegen titelkandidaat CSVC, lijkt het erop dat Nieuw-Balinge zich op moet maken voor de p/d wedstrijden.