Fochteloo speelt HHCombi van de mat

Hooghalen - Fochteloo was zondag heer en meester en versloeg dik verdiend HHCombi. De einduitslag werd uiteindelijk 7-0. De gasten moesten overigens driekwart van de wedstrijd met tien man spelen.

In de eerste helft was de beste man van het veld keeper Allard Slofstra en dat zegt al genoeg. Na ruim twintig munuten spelen, bij een stand van 2-0, werd Tom Hidding naar de kant gestuurd. Wegens praten kreeg hij twee keer geel en dus kon hij vetrekken en stond HHCombi voor een onmogelijke opgave.

In deze eerste helft had HHCombi niets in de melk te brokkelen tegen Fochteloo. De gastheer bouwde vrij gemakkelijk de voorsprong uit, alhoewel aan de 3-0 en 4-0 zeker een buitenspelluchtje hing.

Na rust werden twee jongelingen door trainer Moegio ingebracht. Ivo van Ewijk en Björn Zinger brachten nieuw elan en hierdoor werd het een wedstrijd die meer in balans was. Er ontstonden ook échte kansen op een treffer voor HHCombi, maar Jesper Hendriks, Geralt Oostenbrink, Jan Jonker en Ivo van Ewijk hadden het vizier niet op scherp. Fochteloo liet HHCombi ook meer komen en daardoor ontstond achterin, met een man minder, ook ruimte. Fochteloo maakte daar dankbaar gebruik van en liep gedurende de tweede helft makkelijk uit naar een verdiende zege: 7-0.

Komende zondag speelt HHCombi de laatste competitiewedstrijd thuis in Hijken tegen Donkerbroek (14.00 uur).