Beilen legt Lemelerveld geen strobreed in de weg

Beilen - Spelers, staf en supporters van Beilen beleefden niet veel plezier aan de uitwedstrijd tegen Lemelerveld. Beilen heeft de hele middag achter de tegenstander aangerend, die volledig terecht met een 4-0 nederlaag naar Midden-Drenthe werd teruggestuurd.

Beilen swingt niet echt dit seizoen. Het was ook geen verrassing dat deze topploeg in de 2e klasse L de Beilenaren over de knie legde. Lemelervelders als Stijn Kogelman, Matthias Reimink en Jordy Lugtenberg zijn gewoon goede spelers die voor dit niveau heel wat in hun mars hebben. De Sallanders hadden voor deze wedstrijd al 79 keer gescoord en verhoogden hun productie met een regelmatige zege.

Na 5 minuten was de wedstrijd in feite al gespeeld. Remco Vos had waarschijnlijk onbedoeld de pupil van de week van scoren weten te houden, maar kon in het prille begin van de partij al twee keer vissen. De verdediging van Beilen werkte vrolijk mee aan de wandeltocht van Jordy Lugtenberg en Stijn Kogelman door de defensie van de Sport2000/Combisport-mannen. Het spookbeeld van een monsterzege voor de thuisploeg doemde nadrukkelijk op.

Als er al een bal werd tegengehouden werd deze naar voren geschoten zonder dat hiermee een medespeler werd bereikt. Beilen was zeer sporadisch een beetje gevaarlijk. De aanvallers van Lemelerveld waren nogal slordig in de afwerking en zodoende bleef de schade voor Beilen beperkt. In de 45e minuut werd pas de eerste serieuze kans van Beilen genoteerd. Na een goede combinatie kopte Haryan Velthuis in de handen van doelman Rik Ramaker.

Nummer drie in het net

De tweede helft was amper begonnen of nummer drie lag in het net. Jacco Lamberts speelde te slap terug op Remco Vos en Matthias Reimink was er als de kippen bij om 3-0 op het scorebord te zetten. Beilen probeerde in het tweede bedrijf wel te voetballen. De bal ging vaker naar een medespeler en af en toe klopten de geelzwarten op de deur van Lemelerveld. Het was te weinig om de gastheren te verontrusten. Bij de 4-0 door Wesley Vlierman werd wederom niet goed verdedigd en Vos was kansloos op het schot van Vlierman.

Lemelerveld vond het verder wel best. De kampioensaspiraties konden worden opgeborgen omdat Dalfsen al met 3-0 voorstond tegen SC Erica. De oranjewitten mogen via de nacompetitie proberen om te promoveren. Voor Beilen zit het seizoen erop. De mannen van Erik de Jong zitten vast op de tiende plaats en kunnen vooruitkijken naar het volgende seizoen in de tweede klasse.

De laatste thuiswedstrijd volgende week tegen Rolder Boys is voor de Roldenaren zeer van belang om de derde periode te winnen. Voor Beilen staat deze match in het teken van goodwill kweken en laten zien dat het beter kan voetballen dan deze middag in Lemelerveld om met een goed gevoel het voetbaljaar af te sluiten.