Leon Frederiks presteert uitstekend op open NK Survival

Westerbork - De wedstrijdjeugd van Valt je met uit Westerbork reisde zondag af naar Dronten voor het open NK survival. Leon Frederiks behoorde tot de kanshebbers en maakte dit helemaal waar. Hij bleef lang zicht houden op de winst maar werd uiteindelijk knap tweede.

In de categorie JSR 15-17 jaar startten Bart Grootjans, Haagen Hoogendoorn, Lucas Bouwman en Marjan Nijmeijer, in de categorie JSR 12-14 jaar Chantal Vrielink, Ilse Frederiks, Jasper Frederiks, Maud Venema en Tim Snippe en in de categorie JSR 10-11 jaar Leon Frederiks, Lotte Kuivenhoven, Merijn Wiggers en Nando van ‘t Woud. Voor de volwassenen was er een normale KSR run; zij hadden het NK al eerder gehad.

De parcourscommissie van Dronten had weer een uitdagend parcours uitgezet, met veel verschillende uitdagende hindernissen in en om Dronten, en rond, over en door het water. Leon Frederiks was één van de kanshebbers voor het podium, hij loopt het hele seizoen al stabiel tweede in het algemeen klassement en wist vorige week in Havelte goud te bemachtigen tijdens de Havelter survivalrun.

Voorsprong

Leon Frederiks startte uitstekend en al bij de tweede hindernis bouwde hij samen met zijn directe concurrent een mooie voorsprong op ten opzichte van de rest van kopgroep. Even later nam hij ook wat afstand van zijn directe concurrent. De hele run wisselden deze beide heren van positie en bleef het spannend. Het warme weer hielp niet mee en uiteindelijk moest Leon toezien hoe zijn concurrent een voorsprong pakte. Frederiks eindigde in een tijd van 44.06, met anderhalve minuut verschil op zijn concurrent, knap als tweede. 

De overige uitslagen:

JSR 15-17 heren: Lucas Bouwman 6e, Bart Grootjans 35e, Haagen Hoogendoorn 39e.

JSR 15-17 dames: Marjan Nijmeijer 13e.

JSR 12-14 heren: Jasper Frederiks 30e, Tim Snippe 35e.

JSR 12-14 dames:  Ilse Frederiks 30e, Chantal Vrielink 31e, Maud Venema 34e.

JSR 10-11 heren: Leon Frederiks 2e, Merijn Wiggers 5e, Nando van ’t Woud 35e.

JSR 10-11 dames: Lotte Kuivenhoven 13e.

KSR heren: Evert Moers 9e, Stijn van Nimwegen 63e, Remco van t Woud 78e , Roelof Frederiks 106e.

KSR dames: Laura Kortenhoeven 37e.