Jonge karter uit Orvelte van baan gereden

Orvelte/Venray - Karter Nick Fieten uit Ovelte stond afgelopen weekend redelijk goed geclassificeerd tijdens de start van de GK4 Internationale Kartseries op de Raceway te Venray. Zaterdag maakte hij een zware crash mee, maar hij verscheen zondag wel ana de start bij de wedstrijd. Toen werd hij echte opnieuw van de baan gereden.

De crash van zaterdag werd veroorzaakt door een andere deelnemer. Het leverde geen persoonlijk letsel op, maar wel zware materiële schade. Nick Fieten herstelde goed en reed zelfs meerdere malen zijn persoonlijke record naar een steeds scherpere tijd. Tijdens de drie heats op de wedstrijddag waren bij binnenkomst van verschillende deelnemers diverse schades te zien en ook Nick ontkwam niet aan extra krassen en deuken in zijn spoilers. Het was een tendens die de gehele dag aanhield en veel monteurs aan het werk zette. Helaas werd ook Nick afgelopen zondagmiddag weer van de baan getikt door dezelfde persoon als de dag ervoor maar nu waren de gevolgen behoorlijk groter.

Veiligheid

Ook nu was er geen sprake van persoonlijk letsel dankzij de steeds veiliger wordende beschermende kleding, maar wel weer één met een totale frontschade aan de kart die met spoed tijdens een stop in de race moest worden hersteld. De tweede tik heeft Nick echter wel uit de wedstrijd gewerkt. Hij pakte dit professioneel op, maar de manier waarop gereden werd, was nieuw voor hem. Het beeld van het weekend in Nick’s klasse was er één van vele opzettelijke en onnodige duw- en trekacties die veelal resulteerden in veel schade bij de diverse andere coureurs. De kart van Nick wordt op dit moment weer opgebouwd en klaargezet voor de volgende races.

Reactie Nick

Nick: ‘Helaas werd de veroorzaker (nog) niet gestraft en dat is voor mij ook helemaal niet het belangrijkste, we hopen gewoon op een eerlijke volgende wedstrijd zonder moedwillige pogingen een snellere deelnemer uit de weg te werken. De motor deed het overigens prima en was heerlijk snel. We zijn VKRacing ontzettend dankbaar voor alle hulp en ondersteuning het afgelopen weekend. Ook Nordin die speciaal was overgekomen voor één dag zijn we veel dank verschuldigd. Voor de aankomende NK wedstrijd van 7 juli is alles wel weer in orde met de kart en nu drukken ze me er niet weer af. Ik ga nog steeds voor een hogere klassering aan het einde van het kampioenschap en ga nu ook een extra NK wedstrijd rijden in de viertakt klasse.’