Geslaagde 33ste Midden-Drenthe Loop

Zwiggelte - Er verschenen zaterdag 170 lopers aan de start van de Midden-Drenthe Loop. De start van deze 33ste editie was bij Kort Landbouwmechanisatie in Zwiggelte.

De weersomstandigheden waren voor de lopers niet ideaal, maar voor de organisatie en vrijwilligers was het een prachtige zonnige dag. De 5 en 10 ki,lometer gingen over een geheel nieuwe route. Meer dan honderd deelnemers gingen om 13.30 uur op weg om de nieuwe route te verkennen. Op een klein stukje na was de 5 kilometer helemaal verhard en de 10 kilometer was deels verhard.

Winnaars 5 en 10 kilometer

Winnaars op de 5 kilometer waren Gerwin in’t Veld, 19:22 minuten, en Laura Batterink, 21:15 minuten. Voor Laura was het een thuiswedstrijd georganiseerd door Loopgroep Westerbork. Ritske Flootman kwam als eerste van de mannen over de finish op de 10 kilometer in een tijd van 40:54 minuten en bij de dames was dit Alinda van Luijk in een tijd van 44:02 minuten.

Halve marathon

De halve marathon ging over de vertrouwde deels verharde route. Van de deelnemers kreeg de organisatie te horen dat het een prachtige route is, maar dat de onverharde gedeelten best zwaar waren. Desalniettemin finishte de eerste loper, Mark Huisman, in een tijd van 1:25:48. Sandra Medendorp kwam als eerste dame over de finish en eindigde in een tijd van 1:41:50.