Roy maakt leerlingen Dr. Nassaucollege warm voor legerbaan

Beilen - De landmacht zoekt jonge mensen voor een mogelijke loopbaan in het het leger en militair Roy Popping (24) heeft woensdag een poging gedaan om leerlingen van het Dr. Nassaucollege in Beilen te enthousiasmeren voor een legergroene functie. Of dat de oud-leerling van diezelfde school gelukt is, is afwachten, maar je weet maar nooit.

Roy en een aantal van zijn maten van de 220e Transportcompagnie waren met twee transportvoertuigen naar de Drenthehal gereden en hadden een parcours uitgezet waar de derdejaars leerlingen van de MAVO/HAVO/VWO zich in het zweet konden werken. Daarnaast kregen ze globaal informatie over het militaire werk.

Nieuwe collega's

Roy over zijn initiatief: 'In het kader van de Landmachtdagen leek het me een leuk idee om dit te organiseren voor mijn vorige school. Wij willen natuurlijk wat mensen erbij en misschien lukt het zo. Ik wil de jongeren kennis laten maken met onze militaire wereld en hopenlijk krijgen we er nieuwe collega's bij. We hebben veel jongens en meiden nodig bij bijvoorbeeld bij de technische en geneeskundige onderdelen.'

Zelf was Roy vastbesloten om bij de landmacht te gaan en dat gebeuder in 2016: 'Ik wilde al als vierjarige bij het leger. Ik vond het wel stoer werk. Het is heel gevarieerd en ik draag graag mijn steentje bij aan ons land. Het is een soort vaderlandsliefde en dat je mensen kan helpen is ook mooi. Ik hoop dan ook dat ik nog een keer op uitzending ga.'

Roy, die doorgaans op een zware gepantsterde Scania rijdt, zit sinds juli 2018 bij zijn huidige parate eenheid en wordt volgende week bevorderd tot soldaat eerste klas.