Een uitdagende manier van natuur ontdekken voor het hele gezin

Spier - 'Het is net de navigatie van een auto,' zegt de moeder van Liselotte Muskee uit Oosteinde die met de speciale tablet probeert de route van The Nature Game te bepalen. Ze was vrijdagmiddag een van de eerste deelnemers aan de tablet-game in de natuur in Nationaal Park Dwingelderveld met als startpunt de Boslounge van het Van der Valk Hotel Spier. Daar was ook de presentatie van het spel.

Dat van die navigatie klopt wel, maar het is veel meer dan dat. Het interactieve spel laat je opgaan in de natuur via het spannende verhaal op de tablet met daarop The Spectator waarmee je dingen kan zien die de doorsnee wandelaar niet ziet. Met behulp van een digitale schatkaart en dito kompas word je langs een route gestuurd waarbij je van alles meemaakt en moet doen, zoals raadsels en interactieve spelletjes. Een avontuurlijke reis door de tijd met De Koets van Kibbelhoek, de naam van het verhaal dat je ondergaat. Een verhaal waar zoveel in gebeurt en waarbij je ongemerkt ook veel kennis van de natuur opdoet. Kortom, veel plezier en ongedwongen educatie met als bonus dat kinderen actief de natuur in gaan.

Samenwerking

The Nature Game Drenthe is een unieke samenwerking tussen toeristisch-recreatieve bedrijven uit vier gemeenten in Zuidwest Drenthe: Westerveld, De Wolden, Midden-Drenthe en Hoogeveen. Alle vier ondernemersverenigingen zijn verenigd in de Stichting Toeristische Promotie Zuid West Drenthe (STPZWD). Deze stichting heeft een Europese subsidie aangevraagd om deze game, waarvan al in een versie draaide op de Hoge Veluwe, voor Drenthe te ontwikkelen.

Het bedrijf Doornroos Imagineers van Marieke van Doorn staat aan de wieg van het spel. Marieke wilde een spel ontwikkelen waarbij kinderen vanaf acht jaar op een leuke en interactieve manier de natuur in gaan. Naast dat de kinderen kennis van die natuur op doen, ervaren ze ook de historie van het landschap en dat alles in een spannende game. Staatsbosbeheer Dwingelderveld wilde wel gastheer zijn en werkte intensief mee bij de ontwikkeling van de game. 

thenaturegame.nl/drenthe