'Dank you wel!' Ook tweede avond Muziekweekend valt goed in de smaak bij publiek (foto's)

Pesse – Het Muziekweekend Pesse zit er voor dit jaar weer op. De sfeer zat er al goed in tijdens de eerste avond van het Muziekweekend Pesse en dat ging tijdens de tweede avond op zaterdag 25 mei nog even door.

 In de gigantische feesttent aan de Hendrik Reindersweg  stonden een avond daarvoor Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Douwe Bob en The Dirty Daddies nog op het podium. Op de tweede avond was het de beurt aan rockbands Level 42, Golden Earring, Vandenberg’s Moonkings, The Fortunate Sons en Tricklebolt. Ook deze avond trok duizenden bezoekers naar het Drentse dorp langs de A28 en kan ook de 19e editie van Muziekweekend Pesse de boeken in als een zeer geslaagd evenement.

Feestterrein

Menig bezoeker met auto komt vlak voor de afslag Pesse al in de stemming zodra de verwijziging naar het muziekfestijn groots langs de weg staat aangekondigd. Het feestterrein is goed zicht- en hoorbaar en weten bezoekers per auto als fiets, ondanks de keurige aanwijzingen, de weg daarnaartoe bijna blindelings te vinden. Het weiland aan de Hendrik Reindersweg is van dusdanige afmeting dat, naast de gigantische festivaltent en faciliteiten, deze ook nog ruimte biedt aan honderden voertuigen. Bij binnenkomst worden de smaakpapillen van de bezoeker direct geprikkeld bij het lezen van de keuze aan etenswaren die er verkrijgbaar zijn.

Ook voor de barretjes hoeft men niet ver te lopen, want deze zijn zowel binnen als buiten de tent te vinden. Met de aanwezigheid van de hoeveelheid toiletwagens, de EHBO en duidelijk aangegeven nooduitgangen kan de bezoeker met een onbezorgd en veilig gevoel gaan genieten van de muziek en de sfeer. Het podium met professioneel licht en geluid is aan beide zijden voorzien van grote schermen en kunnen bezoekers ook achterin en buiten de tent perfect volgen wat er op het podium gebeurt. Menigmaal gingen niet alleen de handen in de lucht, maar ook de mobiele telefoons om vele fragmenten op het podium en de nodige selfies vast te leggen.

Tricklebolt

De Overijsselse band Tricklebolt trapt deze zaterdagavond af, die met hun sounds van Led Zeppelin en Deep Purple de bezoeker mee terugneemt naar de jaren ’70. Aansluitend betreedt VandenBerg’s Moonkings het podium. Voorman Ad Vandenberg heeft sinds de tachtiger jaren zowel binnen als buiten de Nederlandse grens aangetoond wat hij op muzikaal gebied heeft bereikt. De gitaarvirtuoos heeft met zijn bandleden in Pesse laten zien dat hij nog steeds ‘rockt’ met onder andere bekende nummers als ‘Burning heart’ en ‘Here I go again’.

Golden Earring

De bandleden van Golden Earring, één van langst bestaande bands ter wereld, behoeven eigenlijk geen aankondiging. De van oorsprong Haagse band genoot internationale succes met hits als Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles. De songs worden afgewisseld met muzikale solo’s en laten de 70-plussers aan het publiek zien dat ze het nog steeds in huis hebben. Elke song wordt steevast uit volle borst meegezongen en beloond met luid applaus.

Level 42

Nadat het podium wordt vrijgegeven voor de Britse jazzfunk-band Level 42, klinken de begintune van ‘Running in the family’ al door de speakers. De band rondom basgitarist en leadzanger Mark King en Mike Lindup op keyboard scoorden in de jaren 80 hits met Something I  like about you, Lessons in Love Sons & Daughters, die in Pesse allemaal voorbij kwamen. Het publiek was getuige van King’s slap-stijl en de snelheid waarmee hij de basgitaar bespeelt, die overigens ook bijzonder te noemen is. Een typerend detail in King’s basgitaar zijn de ingebouwde LED’s in de nek die, wanneer het podiumlicht is gedoofd, een fraaie aanblik geeft. Na het laatste nummer bedankt King het publiek met een ‘Dank you wel!’ en maakt de laatste band zijn opwachting.


Coverband The Fortunate Sons gaat terug in de tijd en brengen met hun songs een ode aan de Creedence Clearwater Revival (CCR) die in de jaren ’60 en ’70 onder leiding van John Fogerty succeshits boekten.

Organisatie is top!

Als tussen de optredens door en de organisatie de voorbereidingen treft voor de volgende band, pakken veel bezoekers de gelegenheid om even bij te praten of wat te drinken en eten. Gerdie de Lange (51) uit Gieten en vriendin Hillie van Wijk (49) uit Gasteren komen, terwijl de band het laatste nummer speelt, de tent uitlopen. “Dan zijn we voor de drukte aan al naar de wc geweest”, roepen ze. De dames hebben al meerdere malen het muziekfestijn bezocht en genieten er elk jaar weer van. “Het is ook een beetje jeugdsentiment. We gaan lekker uit onze bol!”, vertellen ze. “Eerder was het Normaal, nu is er van alles wat. Maar uiteraard ontbreken de rockbands niet. We zijn ook wel rockers! Hahaha!”. De dames roemen de organisatie en de respectvolle manier van omgang met elkaar op het feestterrein. “Alles is ook goed voor elkaar! De organisatie is top!”

'Het is toch mooi dat dit in Drenthe is?'

De jonge vriendengroep van Jurgen en Levi uit Hoogeveen vallen op met het logo van Drenthe en humoristsche teksten op hun shirts. “Het is toch mooi dat dit in Drenthe is?”, roepen ze. “De sfeer is gezellig en de muziek is goed. Ja! Volgend jaar zijn we er weer!” Riejanka Zwiers uit Nieuwlande bezoekt voor de eerste keer het muziekfeest in Pesse. “Ik ben met familie en vrienden hierheen gekomen voor onder andere de Golden Earring”. Het gezelschap wilde tot het eind blijven, maar vertrekken nog voordat de laatste band moet optreden. “We krijgen het koud, maar de organisatie is echt top en alles was goed voor elkaar!” 

Afbouwen en opuimen

Zoals het terrein de afgelopen weken is opgebouwd, zo zullen de komende dagen voor de organisatie bestaan uit afbouwen en opruimen. Na de evaluatie zal de organisatie zich weer opmaken voor de 20ste editie volgend jaar. De activiteiten van Stichting Muziek 2000, waar Muziekweekend Pesse onder valt, worden mede mogelijk gemaakt door een aantal hoofd- en subsponsoren.