Lidie wordt blij van blije honden

Beilen – De Hondenspeeltuin Midden-Drenthe bestaat vijf jaar en vierde dat zaterdag groots met de opening van het eerste hondenzwembad van Nederland en plaatsing van Lotje, de hond uit het stripverhaal van Jan Kruis, ‘Jan, Jans en de kinderen’.

De onthulling van de Dog of Fame 2019 werd gedaan door de weduwe van de in 2017 overleden striptekenaar Jan Kruis, Els Kruis en haar dochter Leontine. Na een proost met alle aanwezigen ging de brandweer aan de slag met het laten vollopen van het hondenbad. Toen dat vol was, mocht burgemeester Mieke Damsma het openen en hadden de meeste honden vervolgens weinig aansporing nodig om er in te springen. 

Overal vandaan

Allemaal blije honden en dat was nou precies de bedoeling van de oprichter Lidie Hatzmann toen ze met de plannen voor zo’n plek rondliep: ‘Het heeft 1,5 jaar geduurd voordat het in 2014 klaar was. We waren toen de eerste met een hondenspeeltuin en nu zijn er zo’n 35 tot 40 in Nederland. Als je ziet hoe blij honden worden als ze hier komen. Ze zoeken altijd de goede roedel op  en er is nooit gedoe. In december nog 90 poolhonden gehad. Niks gebeurd. De hondeneigenaren komen overal vandaan, zelfs uit België en Duitsland. Soms komen mensen in groepen hier of ze gaan met de vakantie op een camping in de buurt staan. Sommigen zijn soms gekker op hun hond dan op hun partner.’

MV Agusta

Verder kreeg Geert Beugel voor zijn grote bijdrage aan de hondenspeeltuin nog een geschenk in de vorm van gesigneerde foto’s van de oud-motorcoureur (MV Agusta) Giacomo Agostini. Dit werd beschikbaar gesteld door de oud-racer Johan ten Napel uit Beilen. Geert is een groot fan van het motormerk MV Agusta en Agostini.