FIT Boys handhaaft zich in de 3e klasse na een 2-2 gelijkspel

Beilen - Na een 2-2 gelijkspel tegen sc Lutten heeft FIT Boys zich definitief op de 10e plaats van de 3e klasse D genesteld en speelt komend seizoen wederom in deze klasse. De Beiler doelpunten kwamen van Jos Gerding en Jako van Faassen. Namens sc Lutten scoorden Nick Weekamp en Jan van den Berg.

Vooraf waren de belangen voor FIT Boys duidelijk: Niet verliezen. Theoretisch gezien waren de Beilenaren namelijk nog niet veilig.

Lutten begon fel aan de wedstrijd. Doordat de spitsen van de zwartwitten het vizier niet op scherp hadden staan en FIT Boys verdedigend goed stond, bleef de nul lang op het scorebord staan. Na een half uur spelen was het toch feest op sportpark De Kei. Nick Weekamp wist het net te vinden: 1-0. De feestvreugde duurde niet lang, want twee minuten later trok Jos Gerding de stand achterwaarts koppend weer gelijk. Tot aan de pauze kreeg Lutten nog een dot van een kans, maar deze inzet werd uiteindelijk op miraculeuze wijze door Matthijs Bonnen van de doellijn gehaald. Ruststand 1-1.

Na rust leken de Luttenaren het wat rustiger aan te doen en kreeg FIT Boys wat meer de gelegenheid om te voetballen. Uiteindelijk mocht Jako van Faassen na een minuut of tien van 25 meter uithalen en trof doel: 1-2. Daarna golfde de wedstrijd op en neer, met kansen over en weer. Maar de beide verdedigingen gaven geen krimp en de formatie van trainer/coach Joop van Dalfsen leek de competitie af te sluiten met een overwinning. Daarom was het zuur dat Jan van den Berg in de 94e minuut de 2-2 aantekende. De hardwerkende verdediger schoot de bal met een droge knal buiten bereik van keeper Peterjan Oosting onder in de hoek.