Nieuw-Balinge verliest van kampioen CSVC

Coevorden - Het is Nieuw-Balinge in de laatste competitiewedstrijd niet gelukt om de nacompetitie te ontlopen. Het verloor de uitwedstrijd tegen koploper CSVC met 3-0, waardoor de Coevordenaren de kampioensvlag in top konden hijsen.

In deze laatste wedstrijd kreeg Nieuw-Balinge geen moment vat op de wedstrijd. De thuisclub was heer en meester en grossierde mede daardoor in kansen. Nieuw-Balinge kreeg nauwelijks mogelijkheden om te scoren, waardoor doelman Rogier Assen een rustig middagje had. CSVC startte van meet af aan met veel druk te zetten. Dit resulteerde in dotten van kansen, maar tot drie keer zorgde het houtwerk ervoor dat de stand 0-0 bleef. Toch werd door de thuisclub gescoord, maar deze treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Niet veel later was het dan toch raak. Het was Justin Regtop die zijn rollertje gepromoveerd zag tot een doelpunt. Na bijna een half uur eenrichtingsverkeer naar het doel van Gerard van Zwol vergrootte Niels Santing de voorsprong naar 2-0. Nieuw-Balinge kon in balbezit de bal niet in eigen gelederen houden en werd op alle fronten afgetroefd. Dat hierna ook nog een derde treffer viel verbaasde niemand. Het was andermaal Niels Santing die dit keer op fraaie wijze doel trof.

Na rust kwam de enige kans voor de roodhemden op naam van Damian Kroezen, maar die zag zijn schot geblokkeerd. Omdat de spelers van CSVC de 3-0 voorsprong allang goed vonden en in gedachten al bezig waren met het kampioenschap ging de wedstrijd, ondanks nog drie goede mogelijkheden voor de thuisclub, als een nachtkaars uit.

Dit betekende voor CSVC het kampioenschap en voor Nieuw-Balinge het spelen van de nacompetitie.