Midzomer Shanty Festival in Smilde

Smilde - Na het grote succes enkele jaren geleden varen er op 21 juni opnieuw historische schepen met shantykoren door de Drentse Hoofdvaart. Dit keer tijdens Midzomer, onder de naam ‘Midzomer Shantyfestival Smilde.

Om 18.45 uur vertrekt boot Vrouwe Teuntje uit Hoogersmilde met aan boord Shantykoor Storm en Averij uit Muggenbeet. Vrouwe Teuntje vaart vanaf de kade bij Kalkzandsteenfabriek richting Smilde. Bij alle bruggen wordt kort gestopt en gezongen door Storm en Averij.

Om 19.20 uur vertrekt boot Gerarda vanaf de Norgervaart Bovensmilde met aan boord Bij nacht en ontij richting Smilde. Deze boot stopt ook bij alle bruggen naar Smilde voor een kort optreden. Om 21.00 uur leggen Vrouwe Teuntje en Gerarda aan bij de Koopbakkersdraai in Smilde, waarna het optreden van shantykoor De Compagnievaarders uit Oosterwolde begint op het podium in het park achter de Koepelkerk. Tussen 21.00 en 22.30 uur treden de drie shantykoren op.

Dit is een activiteit in het kader van gemeente Midden-Drenthe culturele gemeente van Drenthe 2019-2020, georganiseerd door CRAS Smilde.