Paula Laning lanceert haar roman 'Als zelfs je naam niet van jou is'

Drijber - Nederland is een boek rijker, het is geschreven door Paula Laning uit Drijber en ze heeft het de titel 'Als zelfs je naam niet van jou is'. Het werd vrijdagavond gepresenteerd tijdens een boek-bundel-boerenerf-feest in de eigen schuur op het boerenbedrijf. Het eerste exemplaar ging naar haar man Albert Zantinge die de vriendelijke doch dringende opdracht kreeg het te lezen.

De (stief)dochters van Paula kregen de bundel die je eigenlijk samen met het boek moet aanschaffen, omdat het meer inzicht geeft in het schrijven van het boek.

Angsten

De basis van het boek, een ontwikkelingsroman, werd zeven jaar geleden al gelegd, aldus de energieke Paula die in het dagelijks leven werk/levenscoach, columnist en gastspreker is: 'Ik heb er vanaf die tijd met tussenpozen aan gewerkt. Afgelopen winter heb ik er de maatschappelijke kritiek op de agrarische wereld aan toegevoegd. Dat vind ik toch wel een dingetje. Er zit een mate van spanning in het boek. Je wordt ergens naartoe geleid. Het begint met het vinden van een briefje door de hoofdpersoon en dan ontspint zich het verhaal. Je gaat steeds meer de diepte in met angsten en drijfveren. Dat heeft me altijd beziggehouden en nog: waarom doen mensen dingen die ze eigenlijk niet willen? Dat kom ik ook tegen in mijn coachingwerk.'

Aangrijpend

Lex Jansen (Uitgever Magonia) zegt op de achterflap van het boek: 'In een veranderende wereld liggen de morele keuzes van de hoofdpersonen uit 'Als zelfs je naam niet van jou is' soms zo ver uit elkaar dat verbinding onmogelijk lijkt. In een heldere stijl schrijft Paula Laning een aangrijpend verhaal waarin ze mensen bij elkaar weet te brengen.'

Op woensdag 26 juni (20.00 uur) is Paula Laning de spreker op de Dinerlezing van Het Logboek in restaurant/zaal Meursinge in Westerbork. Mee-eten kan ook.

Het boek en de bundel zijn te bestellen via www.lachendnaarjewerk.nl of bij boekhandel Het Logboek in Beilen.