Vertelkunstenaar Niels Brandaan viert jubileumweekend

Orvelte - Vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink (Orvelte) viert op vrijdag en zaterdag 21/22 juni zijn 25 jarig jubileum. Bij zijn huis in het theater en in de tuin strijken deze dagen verschillende vertellers en musici (uit binnen- en buitenland) neer om de schoonheid en veelzijdigheid van vertelkunst voor het voetlicht te brengen.

Het feestprogramma begint vrijdag 21 juni (19.30-22.00 uur), met een inspirerend en verdiepend programma, in het bijzonder voor vertellers en sprekers. Deze avond staat in het teken van het levende woord, de poëzie van taal en de kracht van de stilte. De leiding is in handen van spreekstalmeester en theatermaakster Floortje Schoevaart. Speciale gastsprekers zijn vertelster Christine Horman en verhaler Don Fabulist, violist Boris Tsoukkerman en violiste Kati Tenner. Floortje gaat daarnaast in gesprek met vertelkunstenaar Niels Brandaan over de kunst van het vertellen.

Rond de klok van 22.00 uur komt de vertelavond ten einde en die wordt afgesloten met een kampvuur tot middernacht.

Zaterdag 22 juni begint de feestdag om 10.00 uur met een vertelworkshop. Daarna volgt een middag vol verhalen en muziek (programmering en een open podium). In de avond is er een feestelijke soepmaaltijd en presenteert Niels Brandaan nieuw werk, een prelude op een bijzonder erfgoedverhaal. Begenadigd accordeonist Oleg Lysenko (speelde lange tijd samen met Armando) sluit de avond af.