Mooie paardensport tijdens Middenveld en in de regio

Beilen - In Beilen werd zaterdag een springwedstrijd voor paarden gehouden in het kader van de Middenveld-tentoonstelling. In het BB springen eerste parcours ging de overwinning naar Charissa Prins met Icarus, foutloos en 80 punten voor de stijl. Tweede werd Lisette Blom met Harley LB, foutloos 77,5 punten en de derde prijs was voor Monique de Jong met Jechidee, foutloos en 75,5 punten.

In het tweede parcours was de overwinning voor Merel Ensing met Lusiena met 8 strafpunten en 71 punten voor de stijl. In de klasse B eerste parcours was de overwinning voor Monique de Jong met Jackpot met 80 punten, tweede werd Glenn Geerts met Grandadvance 78 punten, derde werd Annet Wonder met Stakita 77,5 punten, vierde Myrthe Vos met Jo-Line met 75,5 punten.

In het tweede parcours van de klasse B ging de overwinning naar Glenn Geerts met Grandadvance 80 punten, tweede werd Annet Wonder met Stakita 77,5 punten. In het L springen was de 1e prijs voor Mirte Marrink met Juventus, foutloos in het basisparcours en met in de barrage een tijd van 48.06 sec. De tweede plaats was voor Rianne Muggen met Germaine, 4 fout in een tijd van 72.53 sec en in het L springen tweede parcours ging de overwinning naar Arjen Lomulder met Global, foutloos in een tijd van 64,22 sec..

Zaterdagmiddag werd het equipe springen verreden als onderdeel van de vijfkamp. Daar sleepte het pony-paardteam,  Rosanne Zinger met pony Miss Alinda en Rianne Muggen met haar paard Germaine, de punten voor de gemeente Midden-Drenthe binnen. Zij waren de snelste pony-paard combinatie. Als dank ontvingen alle deelnemers een mooie deken.

Annerieke Zinger wint

Zondag 9 juni reed Annerieke Zinger met Miss Alinda op het CH Eext. Hier bleef ze de andere combinaties voor en was ze winnares van de klasse M. Vorige week behaalde Dimphy Fokkens met haar pony Easy Quibell in Roden een tweede prijs in de klasse L categorie D/E. In dezelfde klasse behaalde ze deze week een 7e prijs tijdens CH Eext. Marissa Oude Velthuis reed tweede pinksterdag het Pinksterconcours op het prachtige landgoed Dickninge in De Wijk. Ze reed er met Oxford's Champ een foutloos progressief parcours om de klasse B, wat haar de volle 36 punten opleverde en in een snelle tijd won ze de vijfde prijs.

Eline de Reus reed die dag met haar pony Karlos een tweede en derde prijs in het B springen cat. D in Noord-Sleen. Linda Jansen met Topgun reed daar eveneens en was succesvol met een eerste en derde prijs in de L1-dressuur (188,5/198), vierde en vijfde met B-springen met twee foutloze parcoursen (72 en 69 stijlpunten).

Jessy Jansen reed in Noord-Sleen met Dempsy Django en werd twee keer tweede in de B-dressuur met 183,5 en 185 punten.