Buitenspeeldag in Midden-Drenthe is succesvol verlopen

Beilen - Op verschillende plekken in de gemeente Midden-Drenthe werd woensdag aandacht besteedt aan de Nationale Buitenspeeldag 2019. Op maar liefst 9 locaties konden kinderen samen spelen.

In de dorpen Nieuw-Balinge, Hijken, Hooghalen en Zwiggelte zijn allerlei activiteiten georganiseerd door de verschillende speeltuinorganisaties. De kinderen in Smilde hadden keuze uit 2 locaties. In Beilen waren zelfs 3 verschillende wijken actief. Veel kinderen en ook volwassenen bezochten de speeltuinen om te spelen en te ontmoeten. Ruim 500 kinderen hadden een actieve en zeer geslaagde middag.

Foto’s van deze geslaagde middag staan op de website van het Speeltuinoverleg. Zie www.speeltuinoverlegmiddendrenthe.nl.

Openbare speeltuinen

In de gemeente Midden-Drenthe houden kinderen van buitenspelen. Bijvoorbeeld in de vele openbare speeltuinen. Het Speeltuinoverleg vraagt aandacht voor deze mooie plekken en het buitenspelen als activiteit. Want het gebruik is gratis en er is altijd een speeltuin in de buurt.

De gemeentelijke Buitenspeeldag is een jaarlijks initiatief van de belangenvereniging voor speeltuinvrijwilligers Speeltuinoverleg Midden-Drenthe, de Buurtsportcoaches en Welzijnswerk Midden-Drenthe. In samenwerking met de partners gemeente Midden-Drenthe, Spelotheek Beilen en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Deze dag sluit aan de bij de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd door onder andere Jantje Beton, waarbij landelijk tienduizenden kinderen betrokken zijn.

De Nationale Buitenspeeldag is bedoeld om aandacht te vragen voor veilige buitenspeelruimtes. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die veel buitenspelen en bewegen, gezonder en evenwichtiger opgroeien dan kinderen die dat niet doen. Buitenspelen is belangrijk voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen.