Spier ontdekken via gedichtenwandeling

Spier - In Spier kun je sinds zaterdag een speciale route wandelen waarbij je onderweg gedichten tegenkomt, geschreven door dorpelingen. Het Gedichtenpad werd geopend door wethouder Dennis Bouwman. In aanwezigheid van de vrouwen van die het hadden opgezet: Janet Kammer, Trudy Hummel, Coba Winters en Janneke Dolfing.

Het idee voor het Gedichtenpad Spier was ontstaan vanuit de Aktie Tafel, een groep inwoners van Spier die allerlei acties organiseren. 

Met vrijwilligers en met medewerking van Dorpsbelangen Spier, de Buurtacademie en de gemeente kwam dit project tot stand.
Om geld bijeen te krijgen werden door vrijwilligers taarten en cake’s gebakken en verkocht in de koffiekraam tijdens de Rommelmarkt Spier. Vervolgens werd door de Buurtacademie een workshop 'Gedichten maken' georganiseerd, die door velen werd gevolgd. Hieruit ontstonden
mooie gedichten en die op verschillende punten in wissellijsten in Spier geplaatst worden. De bedoeling is dat de gedichten 3 à 4 keer per jaar worden gewisseld.

De wandeling duurt ongeveer een half uur.