VKW laat het liggen tegen Moerse Boys

Westerbork - VKW speelde zondagmiddag onder prima omstandigheden in Amersfoort de belangrijke wedstrijd tegen Moerse Boys uit Zundert. Er moest gewonnen worden en dan zou promotie een feit zijn. VKW kon echter geen potten breken en verloor met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

Na de uitermate zware wedstrijd van donderdagavond leunden de Westerborkers in de eerste helft wat achterover. Er stond spanning op de wedstrijd en VKW stond ook onder druk in die eerste fase. Het eerste gevaar werd gesticht door Moerse Boys. Doelman Martijn Mulder moest handelend optreden na een prima corner in de 7e minuut. Diezelfde Mulder kwam na een kwartier weer in actie, na een mooi schot en zo bleef de 0 gehandhaafd.

Kansen voor VKW waren er niet in deze fase, de aanhang van de Bos Incasso Brigade moest wachten tot de 23e minuut. Anjo Willems leverde een schot af en daarna volgde nog een omhaal. Een minuut later de eerste corner voor VKW, maar die werd een makkelijke prooi voor keeper Tom Machielse.

Verre inworpen

Moerse Boys stichtte een paar keer onrust in de defensie van VKW door een aantal verre inworpen. Langzaam maar zeker wierp VKW echter hun schroom van zich af en daardoor ontstond meer ruimte aan beide kanten. Jonas Nijland kreeg in de 35e minuut na een bekeken inworp een schietkans, maar vier minuten later was dat ook het geval aan de andere kant van het veld. Moerse Boys kreeg veel ruimte voor het aanleggen van een schot, die naast ging. Kortom, beide ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in. Conclusie was dat Moerse Boys een licht veldoverwicht had met iets meer kansen.

Moerse Boys begon goed aan de tweede helft met in de 46e minuut een schot dat over ging. Slecht verdedigen van Vermeulen leidde aan paar minuten later een kans in voor Kars van den Broek. Die haalde uit, maar de bal trof de lat. De openingsgoal viel in de 55e minuut. Moerse Boys mocht een vrije trap nemen, Mulder greep niet in en de bal viel zomaar binnen: 1-0.

Slordig

In de 64e minuut een prima aanval van Moerse Boys, maar er werd slordig omgegaan met een mooie schietkans. VKW was in deze fase slordig in de opbouw en had geen controle over de wedstrijd. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Moerse Boys in de 73e minuut was een prooi voor doelman Mulder. Vier minuten later moest Mulder weer ingrijpen, terwijl VKW daar aanvallend weinig tegenover kon stellen. Een schot van De Jong vanuit de tweede lijn in de 78e minuut maakte geen indruk op de keeper van Moerse Boys. Na een snelle aanval kreeg Frits Nijstad in de 80e minuut een kans, maar zijn schot werd geblokt door één van de verdedigers. In de 88e minuut kwam de bal vanuit een corner op de paal en kwam VKW goed weg. VKW was machteloos en dus was het logische gevolg dat Moerse Boys deze wedstrijd over de streep trok.

Komende donderdag een herkansing voor VKW, de ploeg speelt dan tegen Leonidas, op neutraal terrein. De teleurstelling was groot. Anjo WIllems: 'Het was onder de maat. Vooral in de eerste helft waren we erg onrustig.' Trainer Bas Nibbelke: 'De tank was leeg vandaag.'