Een Summerfair in de tuin van de voormalige directiewoning van GGZ

Beilen - De Nichten van de Dominee houden komende zaterdag hun eerste Summerfair. De fair vindt plaats op een unieke locatie, namelijk In de tuin van de voormalige directeurswoning van de GGZ aan de Prins Hendrikstraat 2 te Beilen. De Summerfair is te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur

Vanaf 2011 woont de familie Bijmolt in dit prachtige pand. De eigenaresse van het pand en haar nicht hebben samen het bedrijf de Nichten van de Dominee. Zij organiseren fairs en verkopen hand-made tafellakens van stoffen die zij zijn tegengekomen op hun reizen door Afrika & Europa. Slenterend langs kraampjes komt de bezoeker kramen tegen met omslagdoeken, schilderijen, brocante, sieraden, buitenkachels, vintage kleding en nog veel meer.

Vanaf deze historische plek organiseert de Historische Vereniging Gemeente Beilen rondwandelingen door Beilen. De wandelingen duren 30 tot 45 minuten en beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Het pand is 1917 gebouwd voor de toenmalige burgemeester H. de Jong van Beek en Donk en werd Huize WAM, genoemd naar zijn dochtertje Wilhelmina Adriana Maria. Na aankoop in 1921 door de Stichting Beileroord heeft het gediend als psychiatrische inrichting en later als woonhuis voor artsen en als directiegebouw van de zich uitbreidende inrichting.

Voor de boekenliefhebbers is er de boekenbeurs, georganiseerd door Rotary Beilen. Ook grootmoeders servieskast met het ludieke serviesgooien ontbreekt niet op de Summerfair.

Onder het genot van de muzikale klanken van leerlingen van de Muzentuin kunnen bezoekers een kopje thee of koffiedrinken van TheeXpress.nl met daarbij een stuk eigengebakken taart. De opbrengst van de servieskast, de verkoop van de boekenbeurs en de taarten wordt geschonken aan de Muzentuin.

De fair biedt dus voor elk wat wils.