Marleen van Slooten en pony rijden een meerdaagse endurance

Beilen - Marleen van Slooten, een veelzijdige amazone van de Stroomruiters deed verleden weekend mee aan een meerdaagse endurance wedstrijd in Laag-Soeren. Dat deed ze zeer verdienstelijk.

Endurance is een tak van paardensport, waarin het de bedoeling is om binnen een vastgelegde tijd een bepaalde afstand af te leggen in buitengebied. Het is de bedoeling niet te snel en niet te traag te arriveren, maar een goede gemiddelde snelheid te behalen. 

Nieky (Arabische pony) deed het fantastisch. Ruiter en pony behaalden een tweede plek in het klassement. 
Het was een zeer technisch parcours, door de regenval waren zaterdag de paden glibberig. Maar ook veel klimmen en dalen, zwaar zand, boomwortels, stenen, kronkelpaadjes, wilde dieren op het pad (een hele grote groep zwijnen, wilde herten en heel veel koeien), uitvallende gps, hekken en nog meer hekken. Daardoor moest de ruiter steeds van en op het paard. 
Komende periode trainen Marleen van Slooten en pony voor een wedstrijd in Holten over vier weken om daar een klasse 3 uit te rijden. Van Slooten: ‘Dan hebben wij onze Novice behaald. Om te mogen starten op een CEI wedstrijd dienen zowel de ruiter als het paard zich te kwalificeren, de zogenaamde novice kwalificatie. Met deze kwalificatie mag je internationaal starten (CEI/ FEI). Wij zullen vanaf dat moment wedstrijden buiten Nederland gaan rijden. De verreden klasse 3 is overigens al wel een internationale afstand, het gaat dus voor ons alleen nog om de novice titel en de vrijheid om (ook) internationaal te kunnen starten en ook daar nog meer ervaring op te doen.’