Eerste editie van Midden-Drenthe Zomercup staat op stapel

Beilen - Het is bijna zo ver. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni wordt op alle voetbalaccommodaties in Midden-Drenthe in alle leeftijdscategorieën gevoetbald om de Midden-Drenthe Zomer Cup Bokaal. De Midden-Drenthe Zomer Cup is een gezamenlijk toernooi dat wordt georganiseerd door en voor de voetbalverenigingen in Midden-Drenthe.

Het unieke evenement gaat plaatsvinden op alle sportparken in de gemeente Midden-Drenthe. Bij iedere voetbalvereniging speelt een andere leeftijdscategorie, verdeeld over de vrijdagavond en zaterdag. Het toernooi wordt afgesloten op zaterdagavond met een toernooi van de eerste elftallen op Sportpark Noord West in Beilen. De Midden-Drenthe Zomercup wordt gespeeld in 7x7 formatie, om zo de klasseverschillen te beperken.  

Op vrijdagavond 21 juni spelen de seniorenheren elftallen en 35+/45+, dameselftallen en 35+, JO19 en JO17. Zaterdag 22 juni spelen  overige jeugd (overdag) en de eerste elftallen (avond).  Meer informatie over dit toernooi  is te vinden op de website van de Midden-Drenthe Zomercup. (https://www.middendrenthezomercup.nl/)

Wie wint?

Uiteindelijk komt er uit het toernooiweekend één winnende vereniging. Alle teams verdienen punten door deelname en uitslagen binnen het toernooi. Men speelt dus als team niet alleen voor eigen winst in de eigen categorie, maar ook voor de eigen club. Er komt een verdeelsleutel waardoor het niet zo is dat de grootste club, of hoogst spelende club automatisch wint. Iedere vereniging heeft kans om te winnen en alle teams hebben invloed op de uitkomst. De winnende club krijgt de wisselbokaal en mag zichzelf één jaar lang de beste club van Midden-Drenthe noemen.