Korte lezing: Klimaatverandering in het Drentse landschap

Orvelte - De veranderingen in het klimaat hebben gevolgen voor de Drentse natuur, waaronder ook de gebieden van Het Drentse Landschap. Uko Vegter, hoofd Natuur en Landschap, vertelt zondag 23 juni tijdens een lezing op festival Ons Drenthe graag op welke wijze Het Drentse Landschap op deze recente ontwikkelingen inspringt.

De lezing van Uko Vegter vindt plaats in het informatiecentrum van Het Drentse Landschap dat gevestigd is aan de Dorpsstraat 1a te Orvelte en start om 12.00 uur. De lezing wordt verzorgd in het kader van het jubileumfestival Ons Drenthe. De toegang is gratis.

Gevolgen

Op het Doldersummerveld, een heidegebied ten noorden van Doldersum, woedde in augustus 2018 een ernstige brand. Is de ontwikkeling en grootte van de brand toe te schrijven aan de klimaateffecten? Vegter bespreekt hoe Stichting Het Drentse Landschap omgaat met deze klimaatverandering en tegenwicht biedt aan de klimaatverandering, zowel bij de inrichting van nieuwe natuurgebieden als bij het beheer van bestaande terreinen. Een van de mogelijkheden is het herstellen van de sponswerking op en rond het Drentse plateau. Aan de hand van enkele voorbeelden toont Uko Vegter tijdens deze lezing op welke wijze klimaatbestendige natuurgebieden het verschil kunnen bieden.

Festival Ons Drenthe

Ter ere van haar 85-jarige bestaan organiseert de Stichting op zondag 23 juni dit gratis festival in Orvelte. Tijdens deze dag is er van alles te doen en te beleven op het gebied van natuur en (cultureel) erfgoed. Ons Drenthe is een informatief, actief en bovenal gezellig festival voor jong en oud. Maak kennis met het werk van Het Drentse Landschap door te doen, te kijken en te luisteren. Samen met tal van andere organisaties op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed is er een aantrekkelijk programma samengesteld. Luister naar muzikale optredens van (jonge) artiesten, doe mee met een yogales, volg een interessante lezing of bekijk historische filmbeelden.

Ons Drenthe wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Drenthe, het Prins Bernard Cultuurfonds, de Nationale Postcode Loterij en Stichting Orvelte Poort.