Koningin Máxima bezoekt Hoogeveen voor Méér Muziek in de Klas (update foto's)

Hoogeveen - Vandaag ondertekenen 51 samenwerkende partijen het MuziekAkkoord Drenthe waarin zij afspreken dat ruim 40.000 kinderen op de 292 scholen uit de provincie Drenthe structureel muziekonderwijs krijgen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas en is hierbij aanwezig.

De bijeenkomst vindt plaats in theater De Tamboer in Hoogeveen. Het convenant geeft de actieplannen weer hoe muziekonderwijs de komende jaren een plaats gaat krijgen. De ondertekening van het convenant is het startpunt van een jarenlange intensieve samenwerking tussen de betrokken partijen. 

Méér Muziek in de Klas Lokaal

Onder de naam Méér Muziek in de Klas Lokaal organiseert Stichting Méér Muziek in de Klas regionale netwerken, met als doel muziekonderwijs per regio te verduurzamen. Dit doet de stichting door regionale partijen die nodig zijn om structureel muziekonderwijs op de basisschool te verankeren met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Betrokken partijen zijn onder andere het onderwijs, amateurverenigingen, regionale overheden, bedrijven, serviceclubs, poppodia, pabo’s en conservatoria.

Ook zangeres Ilse DeLange is aanwezig in De Tamboer. Ze is ambassadeur van de stichting. 'Dit alles is voor mij nog belangrijker dan ‘alleen’ Muziek in de Klas op de basisscholen. Het zorgt ook voor een fijnere, betere samenleving. Muziek helpt kinderen zich te uiten. Daar ben ik van overtuigd.'

Ook de koningin ziet vooruitgang in het muziekonderwijs. 'Leerkrachten moeten het aankunnen, vooral ook durven. Je hoeft als leerkracht niet steengoed te zijn om te zingen of een instrument te bespelen voor de klas. Het is fantastisch dat leerkrachten nu ook op de PABO daar ondersteuning en mogelijkheden in krijgen.'

Bekijk hier de aankomst van Koningin Máxima in theater De Tamboer: 

Spelen en zingen voor de koningin: