Ruilmiddagen voor stickerboek bij historische vereniging is een groot succes

Beilen – Een drukte van belang. Zo wordt in het kort omschreven hoe de ruilmiddagen eruit zagen van de Historische Vereniging Gemeente Beilen. Als vervolg op de spaaractie van historische stickerfoto’s voor het boek ‘Beilen in beeld’ werden drie inloopmiddagen gehouden in hun pand aan de Kruisstraat nummer 4.

Het gratis boek, dat in opdracht van Jumbo-Mulder Beilen was gedrukt, was aan het eind van de actie bij veel verzamelaars nog niet volledig beplakt. Ook de ruilmiddag in de tent van de Lanijto bleek onvoldoende om aan de enorme vraag naar ontbrekende oude foto’s van historisch Beilen te voldoen.

Tijdens de drie middagen konden verzamelaars nog een keer de ontbrekende sticker-foto proberen te bemachtigen. En dat gaf vanaf het eerste moment een stormloop. Een rij van geduldig wachtenden, onder de paraplu en in de regen, stond de eerste middag voor het HVGB pand tot in de Brinkstraat. Naar schatting vijfhonderd à zeshonderd verzamelaars wilden graag dat ene ontbrekende plaatje of zelfs een nagenoeg complete serie. Alles was mogelijk en iedere klant werd tevreden gesteld door de vrijwilligers van de historische vereniging.

Al met al kijkt iedereen met grote tevredenheid terug op deze geslaagde actie.

Maar voorlopig hebben de leden en zij die lid willen worden nog tijdelijk de mogelijkheid om op de reguliere woensdagmiddag nog ontbrekende historische plaatjes te bemachtigen. (kijk voor de openingstijden op www.historiebeilen.nl) Wie nog een hoeveelheid dubbele plaatjes heeft mag deze achterlaten in de brievenbus van Kruisstraat 4.

Deze actie was een samenwerking van Lanijto Beilen, Jumbo Beilen en de vrijwilligers van de Historische Vereniging Gemeente Beilen en zij kunnen terugzien op een meer dan zeer geslaagde boeken- en fotostickers actie.