Zilver en brons voor ValtJeMetters in eindklassement survival

Westerbork - De laatste survival run van het seizoen was zondag in Harreveld en ook ValtJeMet was vertegenwoordigd. Lsr, Msr, Ksr en Jsc, alle afstanden en leeftijden konden deze laatste run lopen. Dit was ook de plek en het moment om de klassementswinnaars van het afgelopen seizoen te huldigen. Bij de jeugd 10-11 jaar had ValtJeMet dit seizoen zelfs twee atleten in de top van het klassement.

Voor Leon Frederiks was zijn tweede plek in het algemeen klassement al een feit, voor Merijn Wiggers was er nog een kleine kans dat hij zijn derde plek in het eindklassement alsnog zou moeten afstaan. Voor hem was deze laatste run dus nog spannend.

Beide heren gingen goed van start en wisten vlot naar de top te lopen. Leon raakte in een hindernis de grond, moest de hindernis opnieuw doen en liep daardoor achterstand op (10e). Merijn liep goed door en liep lange tijd als tweede. Leon ging in de versnelling en liep halverwege de run toch mooi derde en wist in het laatste stuk van de run ook Merijn nog achter zich te laten. Merijn kon gelukkig zijn derde plek in de run handhaven.

Uiteindelijk is Leon als tweede gefinishd en Merijn als derde, hiermee heeft Merijn zijn plek in het eindklassement veilig gesteld.

Meerdere afstanden

Voor de volwassenen was het dit seizoen mogelijk om in meerdere afstanden runs te lopen. Alinda ten Hoor heeft dit seizoen zowel LSR als MSR wedstrijden gelopen en heeft dit zeer succesvol afgesloten met zowel een derde plek bij de dames in het algemeen klassement in de LSR én de MSR, een mooie prestatie van deze topatlete van Valtjemet. Leon Frederiks is tweede geworden in het eindklassement heren JSR 10-11 jaar, Merijn Wiggers derde. Een topprestatie van beide heren van Valtjemet; de jeugdtrainingen bij Valtjemet werpen hun vruchten af.
Een aantal atleten behaalde geen podiumplaats, maar in het forse deelnemersveld zijn de top 10 notering van deze heren vermeldenswaardig: Evert Moes 10e KSR heren, Lucas Bouwman 6e JSR 15-17 heren. De klassementsuitslagen van de andere Valtjemet atleten zijn opsurvivalrunbond.nl te vinden.

ValtJeMet sluit zaterdag 6 juli het seizoen af met de diplomadag en barbecue voor de leden. Alle leden kunnen voor het bronzen, zilveren of gouden diploma gaan. Belangstellenden zijn zaterdag 6 juli vanaf 15.00 uur welkom op de trainingslocatie van ValtJeMet bij de diploma dag om de atleten aan te moedigen.