Brasserie Spier: nieuw concept op vertrouwde locatie

Spier - Peter Pool had al jaren de wens om een eigen horecabedrijf te runnen met een nieuw concept op een vertrouwde locatie in Spier, waar voorheen het Schortinghuis gevestigd was, ging die wens in vervulling. De ondernemer ging beslist niet over één nacht ijs, maar zag genoeg mogelijkheden en doopte het bedrijf om in Brasserie Spier. Op 16 april werden de eerste gasten ontvangen. ‘We profiteerden meteen van het mooie weer in het paasweekend en het terras zat dan ook helemaal vol’, vertelt de ondernemer uit Assen.

Met een team van tien medewerkers, inclusief Peter zelf, draait Brasserie Spier inmiddels op volle toeren. Er is zelfs ruimte voor zo’n vijf nieuwe collega’s om alle toeristen die de regio deze zomer bezoeken te bedienen. ‘Naast de brasserie hebben we twee zalen waar we plannen voor hebben en die uitermate geschikt zijn voor grote gezelschappen, zowel voor particulieren als bedrijven. Er zit een schuifwand tussen, dus we kunnen de ruimtes zelfs combineren voor extra grote gezelschappen. De zalen zijn heel geschikt voor verjaardagen, maar ook presentaties of vergaderingen, workshops en trainingen. Wij hebben alle audiovisuele middelen in huis en leveren altijd maatwerk. Dat geldt ook voor feesten. Het ene gezelschap wil een driegangenmenu geserveerd aan tafel, het andere kiest voor een buffet. Het kan allemaal. In de Ridderzaal hebben we onlangs een geslaagde ‘Ik Hou Van Holland-avond’ gehouden met ongeveer tachtig gasten van uit het Dorp Spier.’

Nieuwe kaart

De menukaart is helemaal nieuw. ‘Ik heb zelf een keuken-achtergrond en heb me het gastheerschap eigen gemaakt. In de keuken staan een fulltime en een parttime kok, die ik beiden al lang ken. We serveren lunch en diner, maar we maken ook zelf gebak. Gasten kunnen hier vanaf 10.00 uur terecht en de keuken is vanaf 12.00 uur open.’ Peter Pool koos er bewust voor om zijn bedrijf een brasserie te noemen. ‘Dat is laagdrempeliger dan een restaurant. Ik wil dat iedereen hier gemakkelijk binnenloopt, zowel mensen uit de omgeving als toeristen. Eten afhalen is ook mogelijk, op de website staan de gerechten die afgehaald kunnen worden, waaronder enkele plate-gerechten en pannenkoeken. Een voorwaarde is dat we het gerecht goed kunnen verpakken zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.’

Nieuw zijn ook de Bits & Bites, hapjes uit alle delen van de wereld. Peter: ‘Geen kleine hapjes, maar leuke kleine gerechten uit bijvoorbeeld de Griekse, Spaanse en Mexicaanse keuken. Als je er drie of vier neemt, heb je een complete maaltijd en van alles geproefd.’

Peter Pool wordt op de achtergrond bijgestaan door zijn vrouw. ‘Zij is administratief en juridisch goed onderlegd en let vooral op details. We vullen elkaar in alle opzichten uitstekend aan. Er zijn plannen genoeg voor Brasserie Spier en we hopen op een mooie zomer waarin we veel gasten mogen ontvangen.’