Natuurlijk opbaren mogelijk bij Monuta Berny Metselaaar

Wijster - Bij Monuta Berny Metselaar is tegenwoordig een ecologische en biologische manier van opbaren mogelijk. Naast de meest gebruikte methode van opbaren met een koeling is er nu de mogelijkheid om gebruik te maken van een natuurlijke methode met de Bio Sac 200.

De Bio Sac 200 is een volledig natuurlijke methode. De bestanddelen zijn honderd procent biologisch en ecologisch. Bij deze methode is geen koeling nodig. Door middel van twee zakjes met actieve koolstof en geïmpregneerde klei conserveert het lichaam op een natuurlijke manier en blijft het lichaam van de overledene op kamertemperatuur.

Geen geluid, trilling of kou

‘Als een dierbare overleden is, stellen nabestaanden het afscheid het liefst zo lang mogelijk uit. Met deze natuurlijke manier van conserveren is er geen geluid, trilling of kou bij het lichaam. De overleden dierbare voelt prettig aan omdat hij of zij op kamertemperatuur is. Daarnaast is er volledige rust in de ruimte. Dat maakt het prettig voor de nabestaanden om tot het afscheid bij hun dierbare te zijn’, zegt uitvaartverzorger Berny Metselaar.

De medewerkers van Monuta Berny Metselaar zijn geoefend in deze methode. Ze bereiden het lichaam voor door het goed te wassen en te drogen.

Medewerkers van Monuta Berny Metselaar kunnen alles vertellen over deze methode maar ook andere vragen beantwoorden. Een afspraak maken kan via via 0593 - 729 491.