De Lindelaar en Pieter van Thuyl winnen gemeentelijk handbaltoernooi

Handen ineen voor een mooi schoolhandbaltoernooi. Dat hebben de drie handbalclubs uit Midden-Drenthe gedacht en dat resulteerde de afgelopen weken in een tweede editie van een gemeentebreed toernooi. De beker werd een prooi voor De Lindelaar uit Westerbork en Pieter van Thuyl uit Hoogersmilde.

Voor het tweede jaar op rij hielden de drie handbalclubs SV Hoogersmilde, HV Beilen en SVWW Westerbok/Wijster uit Midden-Drenthe gezamenlijk een handbaltoernooi. Een toernooi voor alle kinderen uit groep 3 t/m 6. In februari en maart begonnen de clubs al met het geven van clinics op de deelnemende scholen. Op 5 en 19 juni werd in iedere dorp een toernooi gehouden voor de groep 3/4 en voor 5/6. In totaal deden hier meer dan 300 kinderen aan mee. Naast de winst van het dorpentoernooi stond ook een finaleplaats op het spel. En afgelopen woensdag was het dan zo ver. De finale van Midden-Drenthe.

In elke categorie waren 3 scholen die streden om de felbegeerde titel. Er werd fanatiek gespeeld en het publiek kon genieten van mooie en spannende wedstrijden.
Uiteindelijk ging de winst bij groep 3/4 naar De Lindelaar uit Westerbork. Prinses Margrietschool en G.A. de Ridder werden respectievelijk tweede en derde. Bij de categorie groep 5/6 mocht Pieter van Thuyl de felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen. De tweede plaats was voor G.A de Ridder en de Bosvlinder werd netjes derde.