Een waardig afscheid van Martin Datema

Het zit erop voor Martin Datema. Decennialang was hij leider van FIT Boys 1 en zaterdagmiddag nam hij afscheid. En hoe! Tijdens de Familiedag kreeg hij een afscheidswedstrijd aangeboden, voetballend en met mooie woorden kreeg hij het afscheid dat hij verdiende.

Tijdens de familiedag was er voor de jeugd een toernooitje en speelden de senioren een minitoernooi. ’s Middags was er natuurlijk ook de altijd leuke wedstrijdjes tussen de moeders tegen de F-jes. De Bengels en de JO8. Uiteraard wonnen de kinderen.

Daarna werd de afscheidswedstrijd gespeeld voor scheidend leider Martin Datema. Martin had een dag eerder zijn eigen straatnaambordje gekregen van zijn zaalteam, de Datema Bocht. Dat is de bocht in het fietspad bij de dikke boom. De feestcommissie van FIT Boys 1 had voor Datema een afscheidswedstrijd georganiseerd. De Martin Datema All Stars speelden tegen FIT Boys 1. Tal van (oud-)spelers die onder Martin gespeeld hadden, speelden mee of keken vanaf de kant toe. Ook diverse oud-trainers en andere genodigden waren aanwezig. Na de wedstrijd werd Martin in het zonnetje gezet met mooie woorden van aanvoerder Ruud Seubring en kreeg hij diverse cadeaus.