Shepherd Sessions in Klein Paradiso

Acht Drentse singer-songwriters komen zondagmiddag 21 juli naar Klein Paradiso in Echten voor een presentatie van hun nieuwste liedjes. De bijzondere songs zijn gemaakt tijdens een inspiratiedag rond de schaapskooi op het Holtingerveld in Havelte. Het geheel begint om 15.00 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Eerste Pinksterdag werden de singer-songwriters Nadua, Daisy, Isa Zwart, TimKamphuis, Timo de Jong, I Took Your Name en ROO door Stichting Kunst & Cultuur en Ruud Fieten uitgedaagd om een lied te maken met als onderwerp de natuur of cultuurhistorie van het Holtingerveld. Dit gebeurde onder de naam Shepherd Sessions.

De Drentse artiesten kregen eerst een rondleiding door het natuurgebied, waarna ze in duo’s aan de slag gingen met nieuw materiaal. Het Holtingerveld kent niet alleen bijzondere flora en fauna en één van de grootse schaapskuddes van Drenthe, maar ook historische verhalen. Zo bouwden de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog in het gebied een militair vliegveld dat in 1944 en 1945 werd gebombardeerd door de geallieerden. De bomkraters zijn er nog steeds te vinden.

Een aantal singer-songwriters gebruikte de verhalen voor het schrijven van hun lied. Het resultaat van de eerste Shepherd Sessions is acht nieuwe liedjes die zondag 21 juli ten gehore worden gebracht. Daarnaast worden er ook liedjes uit het eigen repertoire voorgedragen.