Gezellig jubileumfeestje vv Nieuw-Balinge

Voetbalvereniging Nieuw Balinge hield zaterdag een bescheiden feestje. Dit gebeurde vanwege het 70-jarig bestaan van de vereniging. Eén van de hoogtepunten was het verrassende optreden van de dames van het 35+ team, achter de rollator.

De dag begon met een spelletjesmorgen voor de jongste leden en die vermaakten zich, gezien het enthousiasme, prima. ’s Middags werd er gevoetbald. Zeven teams deden mee aan de wedstrijden tussen zeventallen. Ook dit viel in de smaak, want het was op en rond de kleine voetbalveldjes gezelligheid troef. Een hoogtepunt ’s middags was beslist de onthulling van het nieuwe elektronische scorebord. De vereniging kreeg dit aangeboden van de actieve Club van 50. De fraai verlichte cijfers, die tot ’s nachts verlicht bleven, maken het hoofdveld compleet.

De feestavond werd gehouden in een prachtige tent die op de parkeerplaats plek had gevonden. Natuurlijk vormde de muziek de hoofdmoot van dit feest, maar de feestcommissie had ervoor gezorgd dat meerdere elftallen met een leuke act acte de présence gaven. Het bestuur verzorgde het petje op petje af met vragen over de geschiedenis van de jubilerende vereniging, waarna één van de hoogtepunten van de avond volgde, het optreden van het 35+ damesteam.

Lopend achter rollators stiefelden de dames de feesttent binnen, maakten eerst een, gezien de leeftijd van de dames, rustige rondedans. Tot ieders verrassing eindigde die in een stevig stukje rock en roll waarbij de ‘oudjes’ onder het luide handgeklap van de feestgangers hun optreden afsloten.

Dat het uiteindelijk tot laat in de nacht gezellig toeven was bij de feestende voetballers hoeft geen betoog. Het is de bedoeling dat over vijf jaar, bij het 75-jarig bestaan, de vereniging wat groter uitpakt.