Nieuwe 'Doen in Drenthe-app' helpt bezoekers kiezen én leert vrijetijdssector wat we leuk vinden

Vlak voor de zomervakantie lanceerde VVD-gedeputeerde Henk Brink een nieuwe evenementenapp voor Drenthe in het Provinciehuis in Assen. Met die app moeten bezoekers en inwoners van Drenthe gemakkelijker kunnen ontdekken en te weten komen wat er in Drenthe te doen en te beleven is.

Dat mes snijdt bovendien aan twee kanten: ook kan de vrijetijdssector veel leren over de gebruikers van de app. Waar komen bezoekers vandaan en wat vinden zij leuk? De app kan daarmee belangrijk worden voor het toeristisch werkveld in Drenthe.

Filters, reisafstand en weersvoorspelling

In Drenthe vinden jaarlijks honderden activiteiten plaats en er worden honderden evenementen georganiseerd. Met behulp van filters als 'Kunst & Cultuur', 'Natuur', 'Sport & Actief', 'Voor kinderen' en 'Culinair' kan de gebruiker aangeven waarin hij of zij interesse heeft. Daarnaast kunnen gebruikers de datum en de maximale reisafstand instellen. En of het weer goed is, dat kunnen gebruikers ook zien. Op basis van de voorspelling kan de gebruiker ervoor kiezen niet vandaag, maar morgen iets te ondernemen.

Aanvulling op website

De Doen in Drenthe-app is een aanvulling op de evenementenagenda drenthe.nl/agenda. Deze pagina op drenthe.nl wordt jaarlijks meer dan 386.000 keer bezocht. Naast evenementen toont de nieuwe app ook dagattracties, zodat het aanbod en de keuze voor de gast nog groter wordt.

De gratis app is een initiatief van de provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe en is vanaf vandaag beschikbaar in de appstores van Apple en Android.