Voedselbank zoekt gedreven coördinator

Het bestuur van de Voedselbank Hart van Drenthe is op zoek naar coördinator screening voor de uitgiftepunten binnen de gemeente Midden-Drenthe. Er wordt gezocht naar iemand die veel in zijn of haar mars heeft, want deze vrijwilliger krijgt een belangrijk en omvangrijk takenpakket.

De coördinator is het aanspreekpunt voor de screeners, de vrijwilligers die de aanvragen beoordelen van mensen die gebruik willen maken van de voedselbank. Hij of zij is verantwoordelijk voor de coördinatie van dit proces, is het aanspreekpunt van het bestuur, het klankbord voor andere screeners en belast met de werving van eventuele nieuwe screeners. De coördinator onderhoudt verder contacten met andere hulpverleningsinstanties en woont relevante bijeenkomsten bij. Daarnaast wordt de coördinator zelf ook ingezet voor reguliere screenings-werkzaamheden.

‘Het gaat om een flink takenpakket en het is dan ook een functie op HBO-niveau’, vertelt Aaltje Pol, secretaris van Voedselbank Hart van Drenthe. ‘De taken bestaan uit het voeren van intake-gesprekken en het verwerken ervan, het uitvoeren van een halfjaarlijkse screening van alle afnemers van de vestiging, erop toezien dat afnemers maximaal drie jaar gebruik kunnen maken van de voedselbank en eventueel langer afnemen bespreekbaar maken, voortgangsoverleg met de screeners van de andere voedseluitgiftepunten en één keer per jaar met alle screeners in Midden-Drenthe, de bereikbaarheid van screeners organiseren en minimaal één keer per week een spreekuur houden. De coördinator is verder verantwoordelijk voor de administratie van de screening en voor de planning van de te voeren gesprekken.’

Richting en sturing

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij of zij goed richting en sturing kan geven aan een groep en samenwerkingsverbanden tot stand kan brengen. Ook een zorgvuldig oordeel, overtuigingskracht, klantgerichtheid, stressbestendigheid en goede communicatieve vaardigheden zijn van belang. Wie wil solliciteren, moet bovendien inzicht hebben in financiële administraties en affiniteit hebben met de sociale wetgeving en voorzieningen.

Bij de Voedselbank Hart van Drenthe werken 130 vrijwilligers en wekelijks worden ongeveer 450 huishoudens in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo van voedselpakketten voorzien. Aaltje Pol: ’Het is een groot gebied en we hebben veel monden te voeden. Dat vraagt om een goede coördinatie. Er zijn zes uitgiftepunten met wekelijks negen uitgiftemomenten. We hopen een coördinator te vinden die het takenpakket ziet zitten, zich herkent in onze omschrijving en zich samen met onze vrijwilligers wil inzetten voor mensen met een laag inkomen.’

Meer informatie is te vinden op www.voedselbankhvd.nl. Wie geïnteresseerd is in de functie, vindt hier ook mogelijkheden om te solliciteren.