Programma Oktoberfest weekend is klaar

Stichting Festival Beilen heeft het weekend van 27 en 28 september vrij gehouden voor het jaarlijkse Muziekweekend. De bestuursleden zijn er druk mee, maar het belangrijkste is afgerond: de artiesten zijn geboekt.

Het stichtingsbestuur bestaat uit Fred Bouwknegt, Johan Greydanus, Lute-Anne de Vries, Jan Dolfing en Rieks Knol. Knol: ‘Wij als Stichting Festival Beilen zijn er weer in geslaagd om voor ons muziekweekend in het kader van 'Oktoberfest' weer een prachtig programma neer te zetten voor alle inwoners van Beilen en omgeving.’ De feesttent komt weer achter het gemeentehuis en aan de inrichting van de tent is extra aandacht besteed.

Knol vertelt: ‘Zo staan bij de entree aan beide zijden van de grote luifel prachtige banners, ze wekken de suggestie dat je een skihut betreedt. Als je vanuit de tent naar buiten loopt krijg je het idee de alpenweide in te lopen. Ook is er nog meer extra sfeerverlichting door de gehele tent, van voor naar achter.’

De eettentjes buiten hebben ook de uitstraling van de skihutten en bij de entree komen een paar metershoge oktoberfeest poppen, met een prachtige toegang. Binnen wordt een professionele licht- en geluidshow verzorgd.

Maar dit grote feest draait natuurlijk om muziek. Vrijdag 27 september is het traditionele oktoberfeest met medewerking van DJ Timmie Tirol ( kleinste DJ van Europa) en de band Die Powerhosen, met als extraatje een optreden van Helene Fischer (tribute). Bezoekers worden uitgedaagd in 'Oktober klederdracht' te komen.

Zaterdagmiddag 28 september (14.00-16.30 uur) staat in het teken van de jonge gast. Voor kinderen tot 12 jaar is circus Bombari uitgenodigd om een voorstelling te verzorgen. Kinderen worden actief betrokken bij deze gratis voorstelling. Met daarnaast nog een optreden van de dansgroep, geschikt voor kinderen, belooft deze middag een succes te worden.

In de avonduren staat de feesttent in het teken van een spetterend optreden van de band Papa di Grazi, de muzikanten brengen een totaal nieuw programma. DJ Jeroen Gras verzorgt het pauzeprogramma. Knol: ‘Ook hebben we dit jaar geregeld dat er een optreden is van de Dikdakkers. Dit belooft zeker een spektakel te worden, net als vorig jaar.’

Een professionele fotograaf is gedurende het feestweekend aanwezig om sfeerfoto’s te maken.

Voorverkoop toegangskaarten is bij Jumbo Mulder Beilen of via www.festivalbeilen.nl. Vol=vol. Indien nog voorradig zijn toegangskaarten te koop aan de kassa bij de tent. Vorig jaar waren beide avonden uitverkocht.