Beachhandbalsters veroveren brons op NK

De Beiler handbaldames zijn derde geworden op het Nederlands Kampioenschap Beachhandbal aan het Veluwemeer in Biddinghuizen. In de wedstrijd om de bronzen medaille werd OHC uit Oosterhout met twee gewonnen sets verslagen.

In de voorronde was Beilen ingedeeld in een loodzware poule, met daarin de uiteindelijke nummer 1 en 2 van het NK. Van de drie poulewedstrijden op zaterdag won Beilen alleen van Niedorp, Amsterdam en VZV waren iets te sterk. Dit betekende dat het team in de kwartfinale op zondag aan moest treden tegen de nummer 2 uit de andere poule Hiekka Hauskaa. In een bloedstollend spannende wedstrijd wist Beilen uiteindelijk de winst in beide sets naar zich toe te trekken en zich te plaatsen voor de halve finale.

In de halve finale was Amsterdam opnieuw de tegenstander. Hoewel Beilen heel dicht bij een stunt kwam (setstanden 22-20 en 25-23) moest het toch de overwinning laten aan de latere kampioen Amsterdam. De teleurstelling over de nipt verloren halve finale sudderde nog wel even na bij ploeg. Maar niet te lang, want wat restte was de troostfinale. Het lukte het team om nog één keer te knallen en dat resulteerde in een fraaie overwinning.