Erwin Wiersinga geeft een orgelconcert in de Koepelkerk

Erwin Wiersinga geeft donderdag 25 juli een concert geven op het fraaie van Oeckelen-orgel in de Koepelkerk van Smilde. Hij neemt het concert over van Mattijs de Vreugd, die heeft moeten afzeggen.

Erwin Wiersinga (1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij o.a. Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet.

In 2014 is hij, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het fameuze Arp Schnitger in de Martinikerk te Groningen

Erwin Wiersinga is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Hij concerteerde in vele Europese landen alsmede in Korea China en Japan en de USA. Hij is te beluisteren op verschillende CD’s, waarvan de CD ‘Orgelcultuur in Groningen’, opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison. In 2004 nam hij samen met het vocaal ensemble The Gents het Requiem en de Messe Cum Jubilo van Maurice Duruflé op. Deze CD werd in de internationale pers zeer lovend ontvangen en in het Franse Classic Today opgenomen in de top 10 van beste CD’s in 2005.

Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Concertgebouworkest. In die hoedanigheid werkte hij met dirigenten als Mariss Jansons, Ricardo Chailly, Ivan Fischer, Philippe Herreweghe, Sir Colin Davis en Leonard Slatkin.

In 2016 speelde hij de Amerikaanse première van het stuk Theatrum Bestiarium van Detlef Glanert met het Concertgebouworkest in de Carnegie Hall te New York. Hij is organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk te Roden.

Het programma in Smilde start met werken uit de barok van o.a Lustig, twee koraalvoorspelen en de Fantasia in G van Bach. Verder vervolgt hij met de wonderschone 2 Sonate van Mendelssohn en een werk van Brahms.

Het tweede gedeelte van het concert komen onder andere composities van Bastiaans en Vierne aan bod en wordt besloten met de bekende en virtuoze Toccata van Dubois.

Het concert begint om 20.00 uur.