Bewoners Holthe, Lieving en Makkum zijn blij met vernieuwde keukeninrichting in ’t Trefpunt

Vele handen maken licht werk. Vrijwilligers en profs hebben hard gewerkt aan het vernieuwen van de keukeninrichting in Buurthuis `t Trefpunt in Holthe. Dat is een feestje waard en daarom krijgen inwoners en sponsoren vrijdag 26 juli de gelegenheid het eindresultaat te komen bewonderen.

De feestelijkheden zijn van 16.00 tot 17.00 uur en inwoners van de buurtschappen Holthe, Lieving en Makkum zijn hiervoor uitgenodigd. Inloop vanaf 15.30 uur. Het project is gefinancierd door de Gemeente Midden-Drenthe, VSB Fonds, Collecte Oranje Fonds en de Stichting Buurthuis HLM. Vertegenwoordigers van deze organisaties zullen aanwezig zijn en wethouder Dennis Bouwman voert namens de gemeente het woord en verricht de openingshandeling.

Albert Gils is samen met de rest van het bestuur blij met het eindresultaat: ‘Met de uitvoering van ons project willen we sociale dagactiviteiten organiseren voor de ouderen uit onze buurtschappen. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld koffie ochtenden die afgesloten worden met een warme maaltijd. Hierdoor halen we mensen uit hun isolement en worden de onderlinge banden verstevigd.’

Een ander voorbeeld is de Tafel van 20 die nu al wordt georganiseerd en waarbij vrijwilligers een drie gangen maaltijd koken voor en serveren aan 20 buurtgenoten. Daarnaast is vorig jaar, in samenwerking met de toneelvereniging, voor de jeugd tot 16 jaar een Theaterdag georganiseerd met een hele dag repeteren en ‘s avonds een optreden voor de ouders en de buurt. Gils: ‘Maar nu kunnen we straks tussen de middag een eenvoudige maaltijd voor de jeugd verzorgen.’

Dit zijn drie voorbeelden van activiteiten die door ingebruikname van de nieuwe keukeninrichting beter uitgevoerd kunnen worden.