‘Wie ben ik?: nieuwe titelsong voor theaterproject Aan de andere kant

In de aanloop naar de tweede voorstelling Buitenspel brengt het driedelige theaterproject Aan de andere kant (ADAK) de single ‘Wie ben ik?’, geschreven door het folkduo Tangarine, uit. Deze voorstelling over de Moluks-Nederlandse geschiedenis wordt in september gespeeld op voetbalvelden in Groningen, Appingedam, Assen en Hoogeveen.

Het nummer wordt gezongen door actrice Francesca Pichel (Sir Duke, Hatta & de Kom) die een hoofdrol heeft in de voorstelling. Zij wordt ondersteund door Jochebed Hitharie, Aïsha Matitaputty en Natasja Wattimena. Deze drie zangeressen zijn ook in de voorstelling te zien. ‘Wie ben ik?’ gaat over de tweestrijd van een dubbel bestaan. Het personage Sarah Melanesy, een jonge Molukse vrouw gespeeld door Francesca Pichel, ziet en voelt hoeveel ze op haar vader lijkt. Het verleden trekt aan haar terwijl haar toekomst in Nederland ligt.

Moluks-Nederlandse geschiedenis

Aan de andere kant doorbreekt de stilte over de complexe Moluks-Nederlandse geschiedenis. Er is plek voor pijnlijke herinneringen, maar ook voor feest, dans, muziek, ontroering en vriendschap.

In het stuk staat het verhaal van de tweede generatie Molukkers in Nederland centraal. Jonge Molukkers groeiden op met meerdere culturen, tussen twee werelden in. In Buitenspel wordt het grote verhaal van de geschiedenis teruggebracht tot een aangrijpend familiedrama. De kinderen van de familie Melanesy uit de eerste voorstelling, zijn nu op weg naar volwassenheid.

Wie ben ik? - Aan de andere kant en Tangarine featuring Francesca Pichel is te vinden op Spotify, YouTube en www.adak-theater.nl.