Vraag van de schilder aan de toerist

In dit Culturele jaar van de gemeente Midden-Drenthe werken ook professionele kunstenaars aan kunstprojecten binnen het thema Vrijheid. Zes kunstenaars, die aangesloten zijn bij de Stichting Kunst Cultuur 4 daagse Midden-Drenthe, hebben een kunstproject ontwikkeld. Eén van die kunstenaars is Marijke van der Meij.

Marijke van der Meij schildert onder andere geabstraheerde landschappen en bossen. Aan toeristen die deze zomer in Midden-Drenthe een vakantie of weekend doorbrengen vraagt zij door te geven op welke locatie zij vrijheid hebben ervaren. Hiervoor heeft zij een kaartje ontworpen die toeristen kunnen ontvangen via camping, hotel of bungalowpark waar zij verblijven. Belangstellenden die nog geen kaartjes hebt ontvangen of als zij rechtstreeks een locatie willen opgeven, stuur dan een mailtje aan info@ruimtevoorkunst.nl .

Misschien ervaren toeristen de meeste vrijheid voor hun tent of in het zwembad? Of zijn er plekken in de natuur die deze ervaring oproepen?

Marijke van der Meij wil onverwachte locaties schilderen op zoek naar vrijheid. Gedurende 2019 werkt zij hieraan. Het resultaat is te zien tijdens de tentoonstelling 'Visie op vrijheid' in februari 2020 te Westerbork.

Voor meer informatie over de verschillende kunstprojecten zie: