Nina Pothof beleeft nuttig en zwaar trainingskamp

Nina Pothof kreeg verleden week van The Girls on Track haar tweede trainingskamp van de FIA aangeboden. Het werd een nuttige, warme, loodzware maar nuttige week.

Maandag was de eerste training van de FIA in Genk (Belgie). Het raceteam van Ralf Schumacher was ingehuurd om de 6 meiden van gelijke karts te voorzien. Na de trackwalk werd er getraind. Na elke training werden de data besproken. Sportcoach Carlos Corell uit Spanje verzorgde de sporttrainingen, naast het karten. Hij was trainer van onder andere Guido van der Garde en Sergio Perez en op dit moment van Nyck de Vries (formule 2) en Richard Verschoor (formule 3). Deze sporttrainingen werden of aan het einde van de dag of heel vroeg in de ochtend gegeven. Richard Verschoor reed alle dagen mee om de meiden te pushen op de baan en voor ze te rijden zodat ze leerden zo snel mogelijk in te halen.

De simulator training in Kerkrade stond ook op het programma. Hierbij werd zoals bij een echte race eerst de trainingen gehouden, dan de kwalificatie en dan races. De derde dag werd op het circuit in Eindhoven gereden. De baan was afgehuurd voor de meiden waardoor er races gehouden konden worden. De laatste dag werd weer in Genk gereden. Dit werd een leerzame, gezellige maar erg zware training. Dit kwam mede door de hoge temperaturen van rond de 41 graden.

Op 2 oktober verzorgt Nina Pothof samen met de andere 5 meiden een demo in Brussel voor de Europese Unie. Hier zal Jean Todt, voorzitter van de FIA ook bij aanwezig zijn.