Ga op kunstexpeditie in de natuur

Lheebroek - Maakt de natuur en ook kunst je blij? Dan is Kado voor de Natuur in Nationaal Park Dwingelderveld een aanrader. De kunstroute is twee kilometer lang en bestaat uit 11 kunstwerken.

De route voert langs natuurweiden, heide en door bossen. De expeditie start vanaf Taribush Kamp de Marke en is gratis te bezoeken t/m 7 september 2019.

De kunstroute start op het vertrekplein naast de fietsen parkeerplaats. Hier ligt tevens de nodige informatie voor bezoekers. Kamp de Marke is ook een rustpunt. Geniet van de natuur en zet zelf een kopje koffie of thee.

Kado voor de Natuur

De natuur geeft en de mens neemt; zal de mens ooit terug geven wat het heeft genomen? Elf kunstenaars hebben hun best gedaan door een Kado voor de Natuur te maken. De volgende kunstenaars doen mee aan de kunstexpeditie: Erik Sok (MetalWind), Dick Doorduin (Overgave), Thierry Teneul (New Day), Michael Hoedjes (Hooidier), Hetty Looman (Klank in het bos), Sally Ducrow (Exotische Juwelen), Karola & Aris (AKUNZO) met Where is my home, Janny Smit (Gebruikt), Snel Van Royen – Rien Broekhuijsen (Het Huis Van Willebrord), Janine van Veen (Mood Swings) en Carla Rump (Longen van de wereld).

Meer informatie over de werken en de kunstenaars is te vinden op de website www.taribushkuna.nl. Het project is gesponsord door Provincie Drenthe, gemeente Westerveld en het Prins Bernhard Cultuurfonds.