Drentse kampioenen bij De Stroomruiters

Beilen -Wederom hebben de leden van De Stroomruiters zich zeer goed geweerd tijdens de Drentse kampioenschappen.

De pony's van team 1 stonden nadat er dressuur was gereden op de 1e plaats in de tussenstand, er werden zeer goede dressuurproeven gereden door Willemijn Sijbenga met Winnetou L2 190 pnt., Linda Jansen met Topgun L1 194,5 pnt., Kyra Hingstman met Sofia Loren L2 205,5 pnt. en Indy Hingstman met Job B 200 pnt.. Daarna was het de beurt aan de 4 springruiters en deze bleven allemaal foutloos, Linda Jansen met Topgun, Robin Brunsting met Sympaty, Dimphy Fokkens met Easy Quibell en Annerieke Zinger met Chanel. Dit team mag Drenthe vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Er werden nog meer tickets verdiend voor het NK en wel door Sammy Hatzman met Ukkie in het B springen cat. D/E werd zij 2e na 2 foutloze omlopen en een stijlbeoordeling van 80,5 punten. In het L springen cat. C door Rosanne Zinger met Miss Alinda na 2 foutloze omlopen en een foutloze barrage werd zij 2e. In het L springen cat. D/E was er voor Dimphy Fokkens met Easy Quibell na 2 foutloze omlopen en een foutloze barrage een 3e prijs.

In het M springen cat. D/E wist Annerieke Zinger met Chanel na 2 foutloze omlopen en een foutloze barrage in een zeer snelle tijd het Drents kampioenschap te behalen. Wel in de prijzen, maar niet door naar het NK, Nikkie Fleur de Haan met M&M, 10e prijs in de L cat. D/E, M cat. C Annerieke Zinger met Miss Alinda 4e. Ook de paarden kwamen aan bod, de verenigingsteams wisten geen ticket te bemachtigen voor het NK, maar individueel werden er wel startbewijzen verzameld. In de klasse B wist Menno Waninge met Julius na 2 foutloze omlopen en een stijlbeoordeling van 82 punten de 3e plaats te behalen.

In het M springen wist Wim Pomp met Ice na 2 foutloze omlopen en een foutloze barrage de 2e prijs te behalen. Wim wist ook in de klasse Z met Bonhbouche B een ticket te behalen voor het NK. Wel in de prijzen maar niet naar het NK, Anita Muggen met Felicita 10e in de klasse B en Mirte Marrink met I'm Emerone 15e.