Culturele seizoen Midden-Drenthe trapt af met tentoonstelling Oranjekanaal

De gemeente Midden-Drenthe, Culturele Gemeente van de provincie Drenthe, trapt het culturele seizoen op 14 september af met een tentoonstelling over het Oranjekanaal.

De expositie verbeeldt de geschiedenis van de waterweg als verbindingskanaal tussen mensen. Gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe en wethouder Dennis Bouwman van Gemeente Midden-Drenthe geven bij deze gelegenheid zijn hierbij aanwezig.

Verder speelt op 8 september orkest ‘Adorable’ muziek uit alle windrichtingen bij Cultuurpodium Bovensmilde. Tijdens het intermezzo kunnen bezoekers schilderijen van kunstenares Hannie van der Gijp uit Bovensmilde bekijken.

Op 15 september wordt het kunstproject ‘De Reis van de Landman’ van Rien Broekhuijsen geopend, onderdeel van het project ‘Visie op Vrijheid’. Tijdens een route van 2 km over het Mantingerzand wordt de wandelaar uitgenodigd om na te denken over vrijheid en maakt kennis met de overpeinzingen van de kunstenaar.

In Oerdorp Orvelte wordt op 15 september een gratis toegankelijke dag rondom het thema ‘Oer’ georganiseerd. Er is een markt met streekproducten en er zijn activiteiten, demonstraties en muziekoptredens voor jong en oud. Op 21 september presenteert het koor en orkest van de Nederlandse Bach Academie in de Koepelkerk in Smilde het Vredesweek concert. Met het programma wordt vrede gevierd en wordt stilgestaan bij de offers die hiervoor gemaakt zijn.