Sluiswachter wint het drukbezochte Bourgondisch Beilen

Beilen - Restaurant De Sluiswachter uit Dieverbrug had zaterdag op Bourgondisch Beilen de beste/lekkerste gerechten volgens de jury en werd tot winnaar uitgeroepen met het nagerecht. De plaatsen twee en drie gingen respectievelijk naar Beiler restaurants: pizzeria Piccola Roma en De Rooie Kater.

Het gratis culinaire evenement met dit jaar Jamaica als thema begon 's middags met een druk bezochte ouderenmiddag aangeboden door organisator Beleef Beilen. Zo'n 250 ouderen genoten van de Jamaicaanse muziek, hapjes en het voor de hand liggende aperatiefje, een glaasje advocaat.

De weergoden waren dit jaar Bourgondisch Beilen gunstig gezind, zodat er een flinke aanloop was en het tijdelijke feestterein en de tent bij het gemeentehuis ook 's avonds vol liep. Met dank aan de muziek van DJ Tin Wish Tin en de hoofdact The Night Flight.

Vanavond is er een grote Pubquiz in de feesttent vanaf 19.30 uur en zondagochtend is om 10.00 uur de afsluitende tentkerkdienst met muzikale begeleiding van Wiebrand Boonstra. Kinderopvang aanwezig en er is een kinderprogramma.