Toch weer zomers weer in Drenthe en Groningen

Voor wie zich zorgen maakt dat de zomer al voorbij is: niet getreurd, het zonnige weer komt terug. Door een hogedrukgebied wat in de buurt van Nederland komt te liggen, neemt de neerslag hier af en komt de zon vaker tevoorschijn.

Dat voorspelt MeteoGroup, dat ooit als eerste particuliere weerbedrijf werd opgericht door weerman Harry Otten (bekend van de weerberichten op RTL4).

Tot en met 20 augustus is het weer nog licht wisselvallig, maar daarna wordt het beter. Daarna kunnen we volgens MeteoGroup temperaturen tussen de 20 en 24 graden verwachten. In het weekend krijgen we wellicht zomerse temperaturen tussen de 25 en 30 graden. De nachten met heldere hemel worden frisser, met temperaturen rond de 10 graden.

Zaterdag stranddag

Wie een dagje strand wil plannen, kan dit het best op zaterdag doen. De wind draait dan tijdelijk naar het oosten, waardoor warme lucht ons land binnenstroomt. Zondag koelt het in de kustprovincies en op de eilanden weer af door wind van zee. Op grote schaal wordt het 25 tot plaatselijk 30 graden.